ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ναρκωτικών ο Κ. Μητσοτάκης

Συνάντηση με άτομα που ακολουθούν ή έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά είχε χθες βράδυ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε καφενείο στην πλατεία Βάθη.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης άκουσε τα προσωπικά τους βιώματα και τα προβλήματά τους κατά τη διαδικασία επανένταξης και τόνισε την ανάγκη να διαμορφωθεί ένας αποτελεσματικότερος μηχανισμός εκπαίδευσης τόσο των γονέων όσο και των παιδιών στα σχολεία για τα ναρκωτικά.

Στη συζήτηση ήρθαν και παραδείγματα πολιτικών που έχουν υλοποιηθεί σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η δημιουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών, η οποία, όπως τονίστηκε, είναι η πλέον αποτελεσματική για την προστασία της υγείας και της ζωής των χρηστών.

Η λειτουργία ανάλογων χώρων, όπως είπαν οι πρώην χρήστες, λειτουργεί σε πολλές χώρες ως προ-στάδιο της διαδικασίας απεξάρτησης και επανένταξης και συμβάλλει καθοριστικά στον περιορισμό της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συγκεκριμένη πρόταση και ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα σοβαρό αντεπιχείρημα για μη λειτουργία τέτοιων χώρων και στην Ελλάδα.

Τη συγκεκριμένη πρόταση είχε εκφράσει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.