Ο «νέος πλούτος» του Γεραπετρίτη και οι διευκρινίσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα

Διευκρινίσεις για κάποια από τα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ έδωσε ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ στις 12:00 το Υπουργείο Οικονομικών θα κάνει την εξειδίκευση των οικονομικών ανακοινώσεων.

Σύμφωνα με τον κ.Γεραπετρίτη, η εισφορά αλληλεγγύης καταργήθηκε μόνο για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, γιατί «την περίοδο της πανδημίας δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι δεν υπέστησαν μείωση των εισοδημάτων τους, διατήρησαν ακέραιο το μισθό τους. Με τη μείωση της φορολογίας υπήρξε γενικότερη αύξηση του διαθεσίμου εισοδήματος».

Πρόσθεσε πως «ό,τι παράγεται ως νέος πλούτος, θα διανέμεται στους πολίτες επίκαιρα με βάση ένα λόγο δικαιοσύνης» και επεσήμανε ότι «η δικαιοσύνη έχει να κάνει με τον τρόπο που κατανέμεται ο νέος πλούτος της χώρας». Ποιος και πόσος θα είναι αυτός ο… νέος πλούτος, δεν διευκρινίστηκε από τον κ.Γεραπετρίτη.

Σε ότι αφορά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για το ηλεκτρικό ρεύμα, ο Υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι αυτές δεν αφορούν μόνο τη ΔΕΗ, αλλά όλους τους παρόχους και πρόσθεσε ότι «με την επιδότηση (σ.σ. 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα κατά τον ΣΚΑΙ) στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος ουσιαστικά απορροφάται το σύνολο της αύξησης».

Στάθηκε και στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ: «Πέτυχε ένα εξαιρετικά υψηλό τίμημα, και μάλιστα χωρίς να δοθεί το μάνατζμεντ της επιχείρηση. Ο ΔΕΔΔΗΕ ιδιωτικοποιήθηκε για 2,15 δισεκ. ευρώ όταν συνολικά η ΔΕΗ αποτιμάται στα 2,3 δισεκ. ευρώ».

Για την κατάργηση του φόρου γονικής παροχής που ανακοινώθηκε, είπε: «Στόχος του μέτρου είναι να μπορέσουν τα παιδιά να αξιοποιήσουν περιούσιες που λιμνάζουν, καθώς δεν μπορούν να τους τις μεταβιβάσουν οι γονείς τους».

Καταλήγοντας, απέρριψε το ενδεχόμενο συναίνεσης με την αντιπολίτευση: «Η συναίνεση προϋποθέτει τον κοινό ορθό λόγο και δεν υπάρχει κοινός ορθός λόγος με τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.