Συνέδριο αρχές Δεκεμβρίου προγραμματίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Εντείνει τις επαφές με νέα πρόσωπα ο Τσίπρας

Γράφει ο

Την απόφαση να προχωρήσει στην πραγματοποίηση του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αρχές Δεκεμβρίου φέρεται να έχει λάβει ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του iEidiseis.

Με το Συνέδριο, ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, είτε αυτές διεξαχθούν την προσεχή άνοιξη όπως εκτιμά η Κουμουνδούρου, είτε ακόμα-ακόμα εξαντληθεί η τετραετία, όπως δεσμεύεται δημοσίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η φθορά που σημειώνει, άλλωστε, η κυβέρνηση επιβάλλει στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τις δικές του κινήσεις ώστε να αποτελέσει μια ελκυστική και χρήσιμη για τον τόπο και τους πολίτες εναλλακτική πολιτική λύση και όχι απλά να αναμένει την εξουσία ως «ώριμο φρούτο». Επιπλέον, θα συγκροτήσει την ηγετική του ομάδα, εκλεγμένη πλέον από τη βάση του κόμματος, ενώ μετά το δημοκρατικό διάλογο και τις αντιπαραθέσεις που θα υπάρξουν, θα σταματήσει η εσωστρέφεια που παρατηρήθηκε κυρίως μετά τη εκλογική ήττα του 2019 και που τόσο κόστισε στην Κουμουνδούρου το προηγούμενο διάστημα. Στοίχημα, βεβαίως, θα αποτελέσει το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία, αλλά και η ενδυνάμωση των οργανώσεών του, οι οποίες βρίσκονται σε αναντιστοιχία με την πολιτική και εκλογική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως και η συγκεκριμενοποίηση του προγράμματός του υπό τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται.

Το Συνέδριο, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί είτε με φυσική προεκλογική και συνεδριακή παρουσία των μελών και των αντιπροσώπων, είτε με χρησιμοποίηση και ψηφιακών μορφών συμμετοχής, εφόσον η πανδημία δεν επιτρέψει την καθολική φυσική παρουσία.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη ΔΕΘ, αναμένεται να ξεδιπλώσει πλήρως το σχέδιό του για τη «νέα εποχή» του κόμματός του, ήδη όμως εντείνει τις επαφές του με νέα πρόσωπα που βρίσκονται το τελευταίο διάστημα δίπλα του και δεν αποκλείεται προσεχώς να έχουμε και τις σχετικές ανακοινώσεις.

Όπως όλα δείχνουν, πάντως, η ηγεσία της Κουμουνδούρου δεν θα προχωρήσει σε «ανασχηματισμό» των τομεαρχών του κόμματος, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η αναδιάταξη των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει συνολικά με βάση τις αποφάσεις και τους συσχετισμούς του Συνεδρίου-και συνεπώς, παρότι υπάρχουν και εισηγήσεις περί του αντιθέτου, αλλαγές στο σχήμα των τομεαρχών δεν φαίνεται να προκρίνονται αυτή τη στιγμή για τώρα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.