Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας «πέρασε» το νέο ασφαλιστικό

Μόνο με τα «ναι» από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψηφίστηκε το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση το καταψήφισε. 158 βουλευτές υπερψήφισαν και 141 το καταψήφισαν.

Κατά την διάρκεια της Ολομέλειας οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση. Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του είπε ότι το νομοσχέδιο «συνιστά ύβρη και εξυπηρετεί συμφέροντα». Και πως όσο κι αν προσπαθήσει ο κ. Μητσοτάκης να κρύψει και να μασκαρέψει αυτήν την ολοφάνερη αλήθεια δεν θα έχει καμία πιθανότητα να αποφύγει το μοιραίο. «Η πτώση του θα είναι μοιραία και απότομη και η πρόσκρουση με πάταγο». Μάλιστα δεσμεύτηκε πως την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το «έκτρωμα» αυτό θα ξηλωθεί όπως επίσης «το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, το πτωχευτικό και οι ρυθμίσεις για την σφαγή των εισακτέων στα πανεπιστήμια».

Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επιχειρεί την κατάργηση του αναδιανεμητικού συστήματος στην Κοινωνική Ασφάλιση και πως εξαπατά τους νέους ασφαλισμένους. «Στην πράξη μεταφέρει την ευθύνη σε μια μελλοντική Κυβέρνηση η οποία θα οδηγηθεί σε νέα πολύ μεγάλη μείωση των επικουρικών συντάξεων, μετά από αυτή που επέβαλε ο Νόμος Κατρούγκαλου», υποστήριξε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Απαντώντας ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε: «Θέλουμε οι νέοι από αριθμοί που είναι σήμερα που βάζουν τα χρήματά τους σε έναν κουβά για να πληρώνουν τους σημερινούς συνταξιούχους, να τους δείξουμε εμπιστοσύνη και να τους αφήσουμε να κάνουν ατομικούς λογαριασμούς. Ώστε να ξέρουν πού πάνε τα λεφτά τους, και να έχουν έλεγχο στη σύνταξή τους. Οι νέοι δεν εμπνέονται από το σημερινό σύστημα όπως εσείς γιατί έχουν δει όλες τις περικοπές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Αν αυτό είναι το όραμά σας να το χαίρεστε, αλλά αυτή η προσέγγιση δεν είναι προσέγγιση Ευρώπης, ούτε κοινής λογικής».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.