Δόγμα του «σοκ και δέος» από τον Βορίδη! «Ανοίγει» παράθυρο για επέκταση της υποχρεωτικότητας

Επιμένει η κυβέρνηση να φλερτάρει με την αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική εκτροπή, καλλιεργώντας διχαστικό κλίμα και κοινωνική εμπάθεια σε βάρος των ανεμβολίαστων συμπολιτών, με τον Μάκη Βορίδη να «ανοίγει» την κουβέντα για υποχρεωτικό εμβολιασμό στο Δημόσιο και τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο καταναγκασμός του εμβολιασμού και σε νέες κατηγορίες, αναγνωρίζοντας ότι στο τραπέζι υπάρχει και αυτή η επιλογή!

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επέλεξε να επενδύσει στο δόγμα του «σοκ και δέος», καθώς την ίδια στιγμή που η κυβερνητική επιλογή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών «τρέχει», είπε ότι από Σεπτέμβριο και με κριτήριο την πυκνότητα των επαφών «δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει την επέκταση ενός τέτοιου μέτρου (σ.σ.: υποχρεωτικός εμβολιασμός) σε συγκεκριμένα σημεία, όπου υπάρχει επαφή με πάρα πολλούς ανθρώπους και καθημερινή, συνεχής και τακτική επικοινωνία». Κριτήριο, όπως σημείωσε, «η παροχή υπηρεσίας στο Δημόσιο να επανέλθει σε επίπεδα κανονικής λειτουργίας. Είναι κάτι που, προφανώς, θα αξιολογηθεί». Σε ό,τι αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στον ιδιωτικό τομέα, μίλησε για κλάδους με πολύ μεγάλη επαφή με ανθρώπους, άρα μεγάλο συγχρωτισμό, όπως η εστίαση και κομμάτια του λιανικού εμπορίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών επιτέθηκε και κατά της ΠΟΕΔΗΝ που αντιδρά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς, σχολιάζοντας ότι οι υγειονομικοί παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε πάσχοντες και πρέπει να είναι διασφαλισμένο με κάθε τρόπο ότι δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. Με τη γνωστή επαμφοτερίζουσα λογική του, ισχυρίστηκε: «Δεν τίθεται ζήτημα τιμωρίας, πρέπει να βγει από το ΕΣΥ αυτός ο (μη εμβολιασμένος) άνθρωπος, να μη διακινδυνεύουμε ότι θα παρέχει υπηρεσίες σε ΜΑΦ ή ΜΕΘ ή σε οποιαδήποτε μονάδα νοσηλείας με κίνδυνο να τους κολλήσει».

Στο ίδιο κλίμα και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος τόνισε, κατά την τακτική ενημέρωση των συντακτών, ότι «δεν μπορεί να μπει ξανά η ζωή σε αγκύλες, η κοινωνία δεν μπορεί να ζει με οριζόντιους περιορισμούς, από τη στιγμή που στην πλειοψηφία της υψώνει τείχος ανοσίας μέσω του εμβολιασμού».

«Τα μέτρα που λάβαμε έχουν στόχο να προστατεύσουν με διαφορετικό τρόπο εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους πολίτες. Από τη στιγμή που είναι σε διαφορετικό σημείο και ο εμβολιασμός είναι δωρεάν, δεν μπορούν να ισχύουν τα ίδια για όλους. Δεν προωθούμε διαχωρισμούς, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια» δικαιολογήθηκε ο κ. Οικονόμου.

Απαντώντας, μάλιστα, σε σχετική ερώτηση περί υποχρεωτικού εμβολιασμού, είπε: «Εάν χρειαστεί, θα γίνει με βάση στοιχεία για τον κίνδυνο μετάδοσης, με το αν παρατηρείται συνωστισμός ή αν έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο». Οπως γνωστοποίησε εν είδει τελεσιγράφου, το θέμα παραμένει πάντα στο τραπέζι ως επιλογή και ως εργαλείο και ανάλογα με τον ρυθμό των εμβολιασμών θα αξιολογηθεί σε ποιες κατηγορίες εργαζομένων πρέπει να ξεκινήσει.

«Αυτό που μπορώ να πω, τώρα, είναι ότι από τις 16 Αυγούστου έχουμε 165.000 νέα ραντεβού, αριθμός πολύ ικανοποιητικός μετά την κάμψη που είχαμε λόγω καλοκαιριού. Από αυτούς οι 7.000 είναι υγειονομικοί, που σημαίνει πως είμαστε σε καλό δρόμο» συμπλήρωσε. Φυσικά, όλα αυτά είναι στη γραμμή του πρωθυπουργού, ο οποίος υποστηρίζει εμπύρετα ότι «τη νύφη δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι» και προβλέπει ότι θα μας ακολουθήσουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.