Ο Σταύρος Μπένος ερμηνεύει το άρθρο 24 του Συντάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος και μιλάει για… πάρτι!

Του Αργύρη Ντινόπουλου, δημοσιογράφου, πρώην υπουργού Εσωτερικών

Ένα… πάρτι είχε προαναγγείλει ο Σταύρος Μπένος μιλώντας για το επίμαχο άρθρο 24 του Συντάγματος το οποίο προστατεύει το περιβάλλον.

Είναι το ίδιο άρθρο του Συντάγματος η ερμηνεία του οποίου από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου (μαζί με το άρθρο 117) άνοιξε τον δρόμο για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών ακόμη και σε καμένα δάση.

Η… προφητική αυτή συνταγματική ερμηνεία από τον Σταύρο Μπένο έγινε σε ομιλία του σε εκδήλωση του σωματείου «Συγκλήσεις» στο Μέγαρο Μουσικής.

Εδώ μπορείτε να δείτε την προσφώνηση προς τον Σταύρο Μπένο (ως προέδρου του σωματείου «Διάζωμα») καθώς και όλη την ομιλία του πρώην Υπουργού.

Ο Σταύρος Μπένος στην ίδια ομιλία δήλωσε ότι έπαθε … σοκ όταν ως Υπουργός Πολιτισμού διαπίστωσε ότι το σύστημα διαχείρισης των αρχαίων μνημείων είναι… κρατικό.

Σύμφωνα με την ερμηνεία του Σταύρου Μπένου το άρθρο 24 του Συντάγματος δίνει το δικαίωμα στον καθένα να διαχειρίζεται τα μνημεία.

Γιατί κατά τον πρώην υπουργό το κράτος δεν πρέπει να είναι ιδιοκτήτης του περιβάλλοντος αλλά απλώς… θεματοφύλακας.

Η αναφορά στο «πάρτι για την πατρίδα» από τον Σταύρο Μπένο έγινε αναφορικά και με τους κρατικούς και ευρωπαϊκούς πόρους που διαχειρίζεται το σωματείο «Διάζωμα» του οποίου είναι πρόεδρος.

Το «Διάζωμα» δραστηριοποιείται στην ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων και την ένταξή τους στην καθημερινότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Σταύρο Μπένο ο πρώην υπουργός έχει ήδη εξασφαλίσει 30.000.000 ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης.

Με αυτά τα 30.000.000 ευρώ θα μετατρέψει τους αυτοκινητόδρομους της χώρας σε λεωφόρους… πολιτισμού.

Τα 30.000.000 θα δοθούνε στο σωματείο «Διάζωμα» του οποίου ο Σταύρος Μπένος είναι πρόεδρος ύστερα από σχετική πρόταση της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα μπορείτε να ακούσετε και να δείτε όλο το σχετικό ρεπορτάζ.

Είναι απόσπασμα από την ραδιοφωνική εκπομπή «Ελλάδα, καλημέρα» που μεταδίδεται κάθε πρωί από τις 7 έως τις 10 από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ελλάδα 94,3 FM».

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.