Αλλαγές αρμοδιοτήτων στην κυβέρνηση: Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης εκφράζει το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με αφορμή τις αλλαγές που αποφάσισε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για σειρά προσώπων που στελεχώνουν το κυβερνητικό σχήμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν κατάλαβε ούτε διδάχτηκε τίποτα ο κ. Μητσοτάκης

Η αξιωματική αντιπολίτευση, σχολιάζοντας τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, με ανακοίνωσή της τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει με κάθε του κίνηση να αποδεικνύει ότι δεν κατάλαβε τίποτα, δεν διδάχτηκε τίποτα και η συγνώμη του ήταν απολύτως προσχηματική».

«Ενώ οι εστίες ακόμη σιγόκαιγαν έκανε ανασχηματισμό αφήνοντας όλους τους υπεύθυνους για την καταστροφική διαχείριση των πυρκαγιών στις θέσεις τους. Αναβάθμισε τον κ. Σκέρτσο που με τα ψέματά του για τα εναέρια Μέσα πυρόσβεσης, τα οποία επιβεβαίωσε μέχρι και ο κ. Χαρδαλιάς, εξόργισε όλη την Ελλάδα. Και υποβάθμισε την κυρία Πελώνη, ώστε να μπορεί να συνεχίσει άνετα τις διακοπές της», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Και καταλήγει: «Επιβεβαίωσε έτσι, πως όλη την ευθύνη τη φέρει στο ακέραιο ο επικεφαλής του ξεχαρβαλωμένου επιτελικού κράτους, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης».

Παπαδημούλης: Άλλαξε ο Μανωλιός…

 

«Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος έμαθε στον «αέρα» της πρωινής εκπομπής του Mega τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

«Οι ειδήσεις δεν είναι για αυτούς που αλλάζουν μουσικές καρέκλες, ή αναβαθμίζονται, αλλά για αυτούς που μένουν. Οι υπεύθυνοι για την καταστροφική διαχείριση των πυρκαγιών, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης και Χαρδαλιάς, επιβραβεύονται με την παραμονή τους, και αυτό σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης αναλαμβάνει προσωπικά την πολιτική ευθύνη για το γεγονός ότι κάηκαν πάνω από 1 εκατ. στρέμματα στη χώρα», συνέχισε στο ίδιο θέμα ο κ. Παπαδημούλης.

«Χτες είχαμε μια συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού. Δικαιολόγησε τα πάντα, απέδειξε ότι η συγνώμη του ήταν για επικοινωνιακούς λόγους, και ενώ με χαμηλούς ανέμους κάηκαν τόσες χιλιάδες στρέμματα, μας είπε ότι πονάει η καρδιά του για τα βασιλικά κτήματα στο Τατόι. Η χώρα χρειάζεται εθνικό σχέδιο δεκαετίας και πολιτική συνεννόηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε ούτε θα κάνει αντιπολίτευση τυμβωρυχίας. Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά την τυμβωρυχία του κ. Μητσοτάκη, πάτησε επί πτωμάτων για να γίνει πρωθυπουργός. Όταν ρωτήθηκε εχθές γιατί αναβαθμίστηκε ο κ. Τσουβάλας από καρατομημένος αρχηγό της αστυνομίας σε γ.γ. του αρμόδιου υπουργείου, αντέδρασε με εκνευρισμό και δεν απάντησε», σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού.

«Εγώ δεν περιμένω ιδιαίτερα πράγματα από τους ανασχηματισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η επιθυμία μου είναι με την ψήφο του ελληνικού λαού όταν γίνουν εκλογές, να αλλάξει ο πρωθυπουργός», πρόσθεσε – μεταξύ άλλων.

Κίνημα Αλλαγής: Άγνωση η πολιτική ευθιξία για την κυβέρνηση

Στο πρώτο σχόλιό του για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής σημειώνει:

«Όλα πολύ καλά πιστεύει ότι τα έκανε η Κυβέρνηση στις πυρκαγιές. Για τον κ. Μητσοτάκη φταίει μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση της καταστροφής. Αποδεικνύεται ότι οι λέξεις “πολιτική ευθιξία” είναι άγνωστες για την κυβέρνηση. Αλλά και κάτι δεν πάει καλά στην Μαξίμου ΑΕ», καταλήγει το σχόλιο του γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Ελληνική Λύση: Ο πρωθυπουργός «ανακάτεψε την τράπουλα» με σημαδεμένα χαρτιά

Από την πλευρά της, η Ελληνική Λύση κάνει λόγο για «περιορισμένο κυβερνητικό ανασχηματισμό» και σημειώνει:

«Ο πρωθυπουργός “ανακάτεψε την τράπουλα”, με τα ίδια, σημαδεμένα χαρτιά. Το “ανακάτεμα της τράπουλας” όμως συναντάται μόνο σε τυχερά παίγνια και όχι σε κυβερνήσεις. Αποδεικνύοντας έτσι ότι αυτή η κυβέρνηση πορεύεται στην… τύχη! Ουδέποτε είχε σχέδιο και πρόγραμμα, αλλά δυστυχώς κρατά τις τύχες του έθνους στα χέρια της».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.