Ο Κ.Μητσοτάκης διώχνει την ευθύνη από πάνω του και «τελειώνει» τον (αναλώσιμο) Ν.Χαρδαλιά: Πρώτοι τριγμοί στην κυβέρνηση

«Υπάρχει ένα γνωστό ανέκδοτο, δεν ξέρω αν το γνωρίζετε. Όταν φεύγει ένας πρωθυπουργός και αναλαμβάνει ένας άλλος του αφήνει τρεις επιστολές. Στην πρώτη δύσκολη στιγμή ανοίγει την πρώτη που γράφει “ρίξ’ τα στον προηγούμενο”. Στη δεύτερη επιστολή (γράφει) “ρίξ’ τα στον υπουργό”. Στην τρίτη επιστολή “ετοίμασε τις δικές σου”», είχε πει πριν λίγους μήνες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Κ.Μητσοτάκης άνοιξε την πρώτη επιστολή, τα «έριξε» στον προηγούμενο, άνοιξε και μια έξτρα, τα «έριξε» στους «ανεύθυνους» πολίτες και πλέον καλείται να ανοίξει τις επόμενες. Ο κόσμος «βράζει» μετά τις καταστροφικές φωτιές, λόγω της αδράνειας της κυβέρνησης και έτσι είναι μονόδρομος για τον Κ.Μητσοτάκη να αποδώσει ευθύνες στους υπευθύνους.

Προφανώς πρώτος υπεύθυνος είναι ο ίδιος, όμως υπάρχουν αρκετοί αναλώσιμοι κάτω από τον πρωθυπουργό. Πρώτος… ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στάλθηκε από την αρχή της διακυβέρνησης Μητσοτάκη στην πρώτη γραμμή της μάχης, καθώς ήταν αυτός που ενημέρωνε για τον κορωνοϊό και απειλούσε τους πολίτες, ενώ και την προηγούμενη εβδομάδα που η υπόλοιπη κυβέρνηση ήταν άφαντη αυτός έβγαινε να ενημερώσει δύο φορές την ημέρα για τη φωτιά.

Όπως είναι λογικό τα φώτα της αρνητικής δημοσιότητας έχουν πέσει πάνω του και η χθεσινή συνέντευξη Τύπου ήταν απόδειξη της πίεσης που νιώθει, αλλά και της αδυναμίας του να ανταπεξέλθει σε μια θέση ευθύνης.

«Να μην πυροβολούν τους μαχητές την ώρα της μάχης», ζήτησε μεταξύ άλλων ενώ ανέφερε ότι οι παραιτήσεις όλων των υπουργών είναι «στο συρτάρι του πρωθυπουργού και η δική του πάνω-πάνω».

Έτσι, την ώρα που η ΝΔ βλέπει τα ποσοστά της να πέφτουν διαρκώς πρέπει να αντιδράσει και ο Κ.Μητσοτάκης σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του pronews.gr αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων στην κυβέρνηση του, με τον Νίκο Χαρδαλιά να είναι ο πρώτος που θα δει την πόρτα της εξόδου.

Την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη Τύπου. Είναι μια κίνηση που δεν έχει ξανακάνει την περίοδο της πρωθυπουργίας του.

Μια πρωτοβουλία που ανέλαβε στον απόηχο της κριτικής που δέχεται από την αντιπολίτευση, και – όπως λέγεται – κυρίως του αιτήματος από την πλευρά των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών να αποδοθούν ευθύνες για λάθη και παραλείψεις στη διαχείριση της κατάστασης που δημιούργησαν οι μεγάλες πυρκαγιές.

Εντός και εκτός της κυβέρνησης πολλοί είναι αυτοί που στοιχηματίζουν ότι την Πέμπτη, όταν θα στέκεται ενώπιον των δημοσιογράφων, θα έχει λάβει και υλοποιήσει ήδη τις… δύσκολες αποφάσεις.

«Όπως είπα και χθες, ο απολογισμός και ο εντοπισμός των όποιων αδυναμιών θα γίνει μετά το τέλος της μάχης» δήλωσε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο. Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες διαβεβαίωσε ότι «οι αστοχίες θα εντοπιστούν και οι ευθύνες θα αποδοθούν όποτε πρέπει και σε όποιον πρέπει», όπως είπε χαρακτηριστικά στο τηλεοπτικό μήνυμα τους προς τους πολίτες.

Θα πρέπει να τονιστεί εδώ πως ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί την απομάκρυνση του Χαρδαλιά, καθώς θεωρεί πως είναι ο άνθρωπος για τις δύσκολες επιχειρήσεις, καθώς με το αυστηρό του ύφος μπορεί εύκολα να κάνει ανακοινώσεις για lockdown κτλ.

Τέλος εκτός από τον Νίκο Χαρδαλιά η «καμπάνα χτυπάει» και για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και για τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Στέφανο Κολοκούρη.

Tην ίδια ώρα ο Κ.Μητσοτάκης ξεκίνησε ήδη τα «ανοίγματα» προς τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι δεδομένο πως στις επόμενες εκλογές το ποσοστό της ΝΔ δεν θα ξεπεράσει το 20% (μετά τις πρόσφατες εξελίξεις αναμένεται να πέσει ακόμα περισσότερο).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.