Θερμό επεισόδιο Μητσοτάκη – Γεραπετρίτη

Τεταμένο κλίμα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού είχαμε πραγματική σύγκρουση κορυφής. Αυτός ήταν και ο λόγος που το διάγγελμα του πρωθυπουργού καθυστέρησε περίπου μισή ώρα, καθώς για πρώτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να αρνήθηκε να παραστήσει την μαριονέτα του υπουργού επικρατείας.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι όμως ήταν η πρωτοφανής ενέργεια του Γιώργου Γεραπετρίτη να συγκαλέσει σύσκεψη με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, της πυροσβεστικής και της αστυνομίας. Μιλάμε για μία ενέργεια που συνιστά εκτροπή του πολιτεύματος, καθώς ο υπουργός επικρατείας δεν είχε κανένα δικαίωμα να συγκαλέσει τέτοια σύσκεψη και βέβαια ήταν τραγικό λάθος του στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου να το δεχτεί.

Η ενέργεια αυτή εξόργισε άπαντες μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου που για πρώτη φορά καταφέρθηκαν εναντίον του υπουργού επικρατείας μιλώντας με τον πρωθυπουργό. Τονίζοντας του μάλιστα ότι η ενέργεια αυτή συνιστά έναν ολισθηρό δρόμο που θα παρασύρει στον όλεθρο τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για πρώτη φορά λοιπόν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε σε ρήξη με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, παρά την μυστηριώδη επιρροή που του ασκεί και την οποία ελάχιστοι μπορούν να εξηγήσουν.

Η υπόθεση της παραίτησης του διευθυντή της αεροπορίας στρατού η οποία στη συνέχεια ανακλήθηκε, είναι απόρροια αυτού του επεισοδίου. Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να θυσιάσει έναν αξιωματικό για να ξεπλύνει τα ατοπήματα της «βασίλισσας».

Βασίλισσα, που για να μην ξεχνιόμαστε, βρίσκεται στο «παλάτι» μετά από τις δολοπλοκίες του υπουργού επικρατείας.

Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να απεμπλακεί από τον ασφυκτικό κλοιό Γεραπετρίτη το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.