Τι καταλάβαμε από το διάγγελμα του πρωθυπουργού

«Συγνώμη». Μέχρι εκεί μπόρεσε να νιώσει τι έγινε. Με αυτή τη λέξη αποτιμά επαρκώς τα χιλιάδες καμένα σπίτια σας, τα χαμένα ζωντανά της κτηνοτροφίας, τα μαγαζιά, τις σοδειές, τα δάση, τα ζώα. Τόσο αξίζει το άδειασμα του κόσμου σας.
Διότι εσείς γλιτώσατε. Εσείς που δεν θα έχετε σπίτι, δουλειά, προκοπή για κάμποσα χρόνια. Εσείς που δεν θα ‘χετε μήτε δέντρο να κρεμάσετε την απελπισία σας.

24561737 scaled
Οι πυρόπληκτοι κάτοικοι της Εύβοιας αυτή τη στιγμή δεν νιώθουν ζωή για να ζήσουν

Κι οι αστοχίες ή τα όποια λάθη που υπάρχουν και πλανώνται κάπου εδώ, εκεί… θα αποδοθούν «όποτε πρέπει σε όποιον πρέπει». Δεν θα χαλάσουμε τώρα τις καρδιές μας, τώρα που δεν κάηκε ανθρώπινη ζωή.
Τι κι αν αιμορραγείτε εντός σας για όσα κάηκαν έξω σας;
Τι κι αν πενθείτε και σας κατακλύζουν επώδυνα συναισθήματα;
Τι κι αν κάποιοι πεθάνετε σε ξένα σπίτια, γιατί είσαστε πια πολύ μεγάλοι να ξαναχτίσετε το δικό σας; Ζείτε. «Αυτό μετράει για μένα». Γιατί αυτό τον δίδαξε το Μάτι τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το «Ουδείς νεκρός» είναι ο οδηγός επιβίωσης αυτής της κυβέρνησης σε κατακλυσμούς, χιόνια, πυρκαγιές. Αλλιώς ξέρουν ότι θα πάνε όλοι σπίτια τους. Δεν είναι όπως με τον Καραμανλή, που με 84 νεκρούς εκείνον τον Ιούλιο, ξεκίνησε δεύτερη θητεία στον Σεπτέμβριο…

24560432 scaled
Καμία αναφορά στους εκατοντάδες ανθρώπους που δίνουν μοναχικές και άνισες μάχες για να σώσουν ότι σώζεται. Καμιά αναφορά στους εκατοντάδες εθελοντές που με προσφορές και το έργο τους στηρίζουν τους πυρόπληκτους και τους πυροσβέστες.

Με ένα λεξιλόγιο πολέμου, ο πρωθυπουργός γύρεψε εθνική συσπείρωση και ομοψυχία (πόλεμος με τη φωτιά, επέλαση κορονοϊού, ασύμμετρη απειλή…) Ας  του πει λοιπόν κάποιος, ότι αυτή η διαρκής επίκληση της πολεμικής κατάστασης βάζει ακόμα και το μέσο δεξιό ψηφοφόρο να σκεφτεί ότι αν σε περίοδο ειρήνης είναι τόσο ανίκανος και άχρηστος να διαχειριστεί μια κρίση, τι θα έκανε σε συνθήκες πολέμου;

Πάνω στα αποκαΐδια που συνεχίζουν αθροίζονται με πιο φρέσκα, ο πρωθυπουργός της χώρας στήνει το όραμά του. Μέσα στα ακοκαΐδια θα φυτέψει άλλα είδη δέντρων. Ας του πει κάποιος ότι η Εύβοια παράγει ρετσίνι από τα δέντρα της. Δεν υπάρχουν σωστά και λάθος δέντρα. Υπάρχουν αυτά που υπήρχαν.

Το δια ταύτα είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ως όραμα, μέσα από τις στάχτες να αναδυθεί ο ίδιος ξανά ως μέγας άριστος. Καλά θα πάει κι αυτό…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.