Στα σκαριά δυο νεα κόμματα αρνητών: Με τις ευλογίες του Μαξίμου ξεφυτρώνουν «κόμματα αντεμβολιαστών»!

Η περιβόητη απλή αναλογικη, με την οποια θα γίνουν οι επόμενες εκλογες, που βέβαια μόνο απλή αναλογικη δεν ειναι καθως απαιτεί 3% για την είσοδο κάποιου κόμματος στη βουλη, αναγκάζει την κυβερνηση να καταφεύγει σε τεχνάσματα ώστε να καταφέρει να αρπάξει με αλλο τροπο τις έδρες που θα χάσει το πρωτο κομμα λόγω της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών που πηγαίνουν στο πρωτο κομμα.

Ενα απο τα τεχνάσματα ειναι η ενίσχυση και η προώθηση νέων μικρών κομματιδίων που θα κόψουν ψήφους απο τα κόμματα της σημερινής αντιπολίτευσης είτε ειναι αριστερά, είτε δεξιά της κυβέρνησης αλλα δεν θα καταφέρουν να μπουν στη βουλη λόγω του 3%. Ετσι οι έδρες που αντιστοιχούν στο ποσοστό που θα φερουν θα μείνουν αδιάθετες και θα μοιραστούν στα κόμματα που θα μπουν στη βουλη, με την προοπτική πολλές απο αυτές να τις κερδισει το πρωτο κομμα.

5A1020D6 4F48 4550 B73F 6BC0935A4159
Σύμφωνα με την Κυριακάτικη Δημοκρατια ένα ποσοστό γύρω στο 40% των αρνητών του εμβολίου προέρχεται απο τη ΝΔ και το 2019 στήριξαν τον Κυριακο Μητσοτάκη

Στα σκαριά λοιπόν υπάρχουν δυο νεα κόμματα αντιεμβολιαστων τα οποια ενισχύονται απο το Μαξίμου για αυτο ακριβώς τον λογο, για να μην επιτρέψουν οι ψήφοι που θα φύγουν απο τη ΝΔ λόγω του εμβολίου να πάνε σε μικρότερα ήδη υπάρχοντα κόμματα της βουλης.

Ηδη η Ελληνική λύση τσιμπα ψήφους καθως ο χώρος που κινείται ειναι οικείος στην κομματική βάση της ΝΔ ενώ ψήφους συλλέγει και ο Βαρουφακης που παρολο που δεν ειναι κατα του εμβολίου φιγουράρει σαν αντισυστημική διέξοδος μπροστά στην χαμηλών τόνων αντιπολιτευτική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ένα απο τα δυο κόμματα που φτιάχνονται θα ειναι σκληρό δεξιό, με ακραίες θέσεις και θα εχει σκοπό να συγκεντρώσει όλους τους αρνητές του Κορωνοϊου και του εμβολίου.

Το δεύτερο θα ειναι πιο light επιλογή καθως θα εχει κεντρώο πρόσημο και θα πρεσβεύει το δικαίωμα της επιλογής κάποιου να κανει ή να μην κανει το εμβολιο και θα εστιάζει περισσοτερο στο δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής παρα στην άρνηση του εμβολίου.

Στοχος της ΝΔ που πιστεύει οτι θα ειναι πρωτο κομμα στις εκλογες παρα την φθορά που θα υποστεί απο την απολυταρχική κυβερνητική πολιτική στο θεμα του εμβολίου, ειναι τα κόμματα που θα μείνουν εκτός βουλης να συγκεντρώσουν ένα μεγαλο ποσοστό συνολικά όλα μαζί, ώστε μετά στη ΝΔ, να καπηλευτούν  τις αδιάθετες έδρες.

Ακομη βέβαια και αν κάτι στραβώσει και καταφέρει καποιο απο αυτά τα κόμματα να μπει στη βουλη, η κοινοβουλευτική του ομάδα δεν θα ειναι συμπαγής καθως δεν θα πρόκειται για κόμματα μεστωμένα και θα ειναι πολύ εύκολο να διασπαστούν και το πρωτο κομμα να αρπάξει κάποιους βουλευτές αν χρειαστεί για να σχηματίσει κυβερνηση. Άλλωστε το παράδειγμα του 1990 με τον Κατσικη της ΔΗΑΝΑ που τον άρπαξε απο τα χέρια του Στεφανοπουλου ο Κωσνταντινος Μητσοτακης αποτελεί ένα τετελεσμένο στο μυαλο του σημερινού πρωθυπουργού που μπορει να επαναληφθεί αν παραστεί ανάγκη.

Συμπεραμα; Απο τη σκυλα στη Χάρυβδη…..

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.