Μητσοτάκης – Σακελλαροπούλου: Μισές και «βολικές» αλήθειες για τους εμβολιασμούς και το Σύνταγμα

Και στο βάθος, Γεραπετρίτης!

Εντέλει ίσως αδικούμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Καθώς για άλλη μια φορά φαίνεται ότι για τα τεράστια λάθη της κυβέρνησης, το πιθανότερο είναι να ευθύνεται ο υπουργος Γεραπετρίτης! Από τις ανεκδιήγητες δηλώσεις για τα εθνικά θέματα, για τις μονάδες εντατικής θεραπείας, και τώρα για την απόπειρα συνταγματικής τεκμηρίωσης των αποφάσεων για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, παντού ξεφυτρώνει ο υπουργός επικρατείας!

Αντιγράφουμε από το newsbreak.gr

Στη συνάντησή του -με όρους στημένης και άκρως υποκριτικής σκηνοθεσίας που «βγάζει μάτια», όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις- με την ΠτΔΚατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «υπενθύμισε» στους Έλληνες για την υποχρέωση εμβολιασμού το άρθρο 25 παράγραφος 4 του Συντάγματος. Άρθρο που λέει ότι το Κράτος δικαιούται να αξιώνει,  από όλους τους πολίτες, την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης.

Πραγματικά αυτό λέει το Σύνταγμα στο άρθρο 25 παράγραφος 4. Μόνο που ο πρωθυπουργός «ξέχασε» -και μάλλον το «ξέχασε» ο «υποβολέας» του συνταγματολόγος για «πάσαν νόσον» Γεραπετρίτης- ότι το άρθρο 25 έχει και την παράγραφο 1. Μια παράγραφο στην οποία προβλέπεται ότι κάθε υποχρέωση, άρα και ο εμβολιασμός, πρέπει να σέβεται την αρχή της αναλογίας. Δηλαδή ναι μεν ισχύει η υποχρέωση, αλλά μόνον  αν οι όροι που επιβάλλει δεν είναι υπερβολικοί, ιδίως επειδή υπερβαίνουν το σκοπό που κατά τον νόμο οφείλει να εξυπηρετεί η υποχρέωση.

Καλό θα ήταν ο κ. Γεραπετρίτης να προφυλάσσει τον πρωθυπουργό από ανάλογες ανακρίβειες. Πιστεύουμε ότι τουλάχιστον ο κ. καθηγητής γνωρίζει την αρχή της αναλογίας -διδάσκεται στους φοιτητές στο πρώτο έτος της Νομικής- και ότι έχει ενημερωθεί για τα εξαιρετικά, και εντελώς πρόσφατα άρθρα επ΄ αυτού που έχουν γράψει και δημοσιεύσει σε έγκριτες νομικές ιστοσελίδες οι συνάδελφοί του Σπύρος Βλαχόπουλος και Γιώργος Σωτηρέλλης.  Ειδικά μάλιστα ο Σπύρος Βλαχόπουλος κάνει, ακριβώς για τον εμβολιασμό, τη σύνδεση και των δύο παραγράφων του άρθρου 25.

Αν ο κ. Γεραπετρίτης δεν έχει διαβάσει το άρθρο του καθηγητή Σπύρου Βλαχόπουλου, ας το βρει, για να μην εκτίθεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ιστοσελίδα https://www.constitutionalism.gr , με τον τίτλο: «Σύνταγμα, εμβολιασμός και Covid-19». Ιδίως στο τέλος, για να τον διευκολύνουμε, επειδή είναι πολυάσχολος και λείπει καιρό από το Πανεπιστήμιο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.