Γεωργιάδης: Θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων υπαλλήλων – Το παράδειγμα που χρησιμοποίησε

Σίγουρα θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων υπαλλήλων είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδηςμιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως είπε, “θα γίνουν σίγουρα απολύσεις, αναπόφευκτα θα γίνουν απολύσεις όταν υπάρχει περίπτωση η επιχείρηση να καταστραφεί. Λέω ένα απλό παράδειγμα: ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, όλοι εμβολιασμένοι, πελάτες μόνο Αμερικάνοι, COVID free η διαφήμιση στο διαδίκτυο και ο μάγειρας αρνείται να εμβολιαστεί. Τον απέλυσε η επιχείρηση”.

Αναφερόμενος στη δήλωση της αντιπολίτευσης ότι κλείνει το μάτι ο ίδιος στους εργοδότες να απολύουν τους ανεμβολίαστους, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι “δεν μπορώ να κλείσω κανένα μάτι, εφόσον δεν αλλάζουμε τη νομοθεσία” και πρόσθεσε ότι “η κείμενη νομοθεσία ως ισχύει σήμερα, χωρίς καμία αλλαγή από την κυβέρνηση, καλύπτει τις περιπτώσεις εκείνες όπου οι επιχειρήσεις θα κρίνουν ότι η εργασία που κάνει ένας εργαζόμενος ο οποίος αρνείται να εμβολιαστεί προκαλεί πρόβλημα στη λειτουργία της επιχείρησης. Εάν πράγματι είσαι σε μια δουλειά όπου μπορείς να την κάνεις με τηλεργασία, φαντάζομαι ότι το δικαστήριο θα πει ότι η απόλυση είναι καταχρηστική .Εάν είσαι σε ένα πόστο που αυτό δεν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, σε αυτήν την περίπτωση το δικαστήριο θα κρίνει προφανώς ότι είναι λογική η απόλυση. Η νομοθεσία μας έχει το άρθρο 212 , επικαλείται η επιχείρηση τον σπουδαίο λόγο και κρίνεται ο σπουδαίος λόγος στο δικαστήριο. Άρα ούτε κλείνω… ούτε δεν κλείνω το μάτι, είναι αυτό που ισχύει”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.