ΚΙΝΑΛ: ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ο Νίκος Ανδρουλάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, πρόκειται για ενδεχόμενο που εξετάζει η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, με το οποίο εξασφαλίζει πολλαπλά οφέλη: πρώτον, μένει κενή η θέση του στο ευρωψηφοδέλτιο, όπως εξαρχής επιθυμούσε η ίδια. Δεύτερον, του προσφέρει μια λύση που δύσκολα θα αρνηθεί – ειδικά εάν οι εθνικές εκλογές προηγηθούν των ευρωεκλογών. Τρίτον, δίνει εικόνα ανανέωσης με έναν νεότερο πολιτικό, που έχει ήδη πετυχημένη θητεία στην Ευρωβουλή και ταυτόχρονα αποτελεί τον βασικό εσωκομματικό της αντίπαλο…

Προς το παρόν, βέβαια, είναι νωρίς για τελικές αποφάσεις ως προς το επικρατείας, ωστόσο πηγές της Χαριλάου Τρικούπη στην ερώτηση του Documento για το ευρωψηφοδέλτιο της παράταξης απάντησαν πως «ο Γιώργος Καμίνης είναι προς το παρόν ο μόνος σίγουρος»! Μάλιστα, στην επισήμανση «και ο Ανδρουλάκης;», η απάντηση ήταν «δεν ξέρουμε». Πάντως, να μην είναι πουθενά το «νούμερο δύο» του ΠΑΣΟΚ είναι κάπως δύσκολο…

Το θέμα του προέδρου της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάση Θεοχαρόπουλου παραμένει ανοιχτό, ωστόσο, όσο κι αν ο ίδιος διατείνεται ότι τα εκλογικά παζάρια δεν είναι στην κουλτούρα του κόμματός του και με δεδομένο ότι στο περίπου 70% των ψηφοδελτίων για τις εθνικές εκλογές, που ανακοίνωσε ήδη το ΚΙΝΑΛ, το όνομά του δεν είναι πουθενά, είναι εξαιρετικά πιθανό να καταλάβει τη δεύτερη θέση στο επικρατείας, αν βεβαίως πράγματι τεθεί επικεφαλής ο Ν. Ανδρουλάκης.

Οσο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, παρότι ο ίδιος δεν το παραδέχεται δημοσίως, επιθυμεί τη θέση του επικεφαλής στο επικρατείας, όπως και ο Θεοχαρόπουλος εξάλλου, αλλά αυτή η πιθανότητα μοιάζει πολύ μακρινή εδώ και καιρό! Ούτως ή άλλως, τα ψηφοδέλτια για τη Θεσσαλονίκη δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, εκεί δηλαδή όπου θα ήθελε τον προκάτοχό της η Φ. Γεννηματά… Για την Α΄ Θεσσαλονίκης, πάντως, παραμένει πάντοτε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια η σημερινή ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, αν και είναι πιο πιθανή η υποψηφιότητά της για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Βενιζέλος, πάντως, φέρεται να έχει διαμηνύσει πως… «ή επικεφαλής στο επικρατείας ή τίποτε»!

Για τον Γιώργο Παπανδρέου το θέμα θεωρείται λήξαν, αφού μπροστά στην εσωκομματική εσωστρέφεια η κ. Γεννηματά επέλεξε να «θυσιάσει» τον στενό της συνεργάτη Θεόδωρο Παπαθεοδώρου στην Αχαΐα, καθώς είναι πέρα από βέβαιο ότι το ΚΙΝΑΛ στη συγκεκριμένη περιοχή δεν πρόκειται να έχει παρά μόνο μία έδρα. Οσο για τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού Νίκο Παπανδρέου, εκείνος έχει προ πολλού δηλώσει δημόσια –και πρώτα στο Documento– ότι θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, με τη Χαριλάου Τρικούπη να επιμένει στο… «δεν ξέρω, δεν απαντώ» για δικούς της λόγους!

Τα μικροπροβλήματα που είχαν ανακύψει με τη συμμετοχή στελεχών της ΔΗΜΑΡ στα εθνικά ψηφοδέλτια δείχνει να έχουν επιλυθεί, καθώς το κόμμα του Θ. Θεοχαρόπουλου εμφανίζεται σχετικά ικανοποιημένο από τις μέχρι τώρα ανακοινωθείσες υποψηφιότητες. Ωστόσο, επειδή κατά βάθος πάντα για ένα ΠΑΣΟΚ μιλάμε, δεν έλειψαν και οι εσωκομματικές αποχωρήσεις με τις απαραίτητες… μπηχτές, όπως για παράδειγμα αυτή του Θάνου Μωραΐτη, ο οποίος, αφού το όνομά του ανακοινώθηκε στις λίστες του ΚΙΝΑΛ για την Αιτωλοακαρνανία, με επιστολή του ενημέρωσε ότι αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος, επειδή η παράταξη πήρε τον… δρόμο τον στραβό! Παλαιοί του σύντροφοι, πάντως, διαβλέπουν πίσω από την αποχώρηση την πεποίθηση του πρώην υφυπουργού επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου ότι θα ηττούνταν πανηγυρικά στην έδρα της Αιτωλοακαρνανίας.

Τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ βρίσκονται υπό… μελέτη, με βασικό στόχο της Φ. Γεννηματά να παραμένει η ανανέωση και η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων άφθαρτων προσώπων. Το ζητούμενο είναι, πάντως, αν πέρα από τη ζήτηση υπάρχει και η ανάλογη προσφορά…

Πηγή: https://www.documentonews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.