Βράζει η βάση της ΝΔ για τον Γεραπετρίτη

Δεν πρέπει να έχει προηγούμενο στην ιστορία της παράταξης η καθολική αποδοκιμασία των ψηφοφόρων της Ν.Δ. στο πρόσωπο του υπουργού επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη. Και δεν πρέπει να υπάρχει άλλο προηγούμενο σε κοινοβουλευτική Δημοκρατία, όπου ένας υπουργός επικρατείας που παραδοσιακά ως θέση δεν επισύρει ευθύνες που προκαλούν την λαϊκή δυσαρέσκεια, να είναι τόσο αντιπαθής στους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος.

Όλα αυτά παρά την πρωτοφανή ασυλία που έχει από τα ΜΜΕ, ακόμα και στις πιο αποτυχημένες ενέργειες του που σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα τον είχαν οδηγήσει εκτός κυβερνητικού σχήματος.

Είναι άλλωστε ο πρώτος υπουργός επικρατείας που εχώρησε κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας του μέσω δήλωσης, σε αντίπαλο κράτος.

Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες λοιπόν του Κυριάκου Μητσοτάκη να τον επιβάλει στην βάση της Ν.Δ, αυτό έχει καταστεί πλέον αδύνατο. Ακόμα και οι γαλάζιοι βουλευτές του έχουν γυρίσει την πλάτη, για δύο βασικούς λόγους. Ο ένας είναι ότι μόνο υπόσχεται και ποτέ δεν πραγματοποιεί δεσμεύσεις που έχει αναλάβει σε γαλάζιους βουλευτές και ο δεύτερος ότι οι βουλευτές που εκλέγονται από την βάση βρίσκονται συνεχώς απολογούμενοι για δηλώσεις και πράξεις του υπουργού επικρατείας.

Γι’ αυτό και τους τελευταίους μήνες ο Γιώργος Γεραπετρίτης βρίσκεται στην γυάλα του Μαξίμου και δεν βγαίνει παραέξω. Υπάρχει μόνο σε τηλεπαράθυρα και σε αβανταδόρικες παρεμβάσεις φιλικών ΜΜΕ.
Είναι αυτονόητο πως η φημολογούμενη κάθοδος του στο ψηφοδέλτιο της Α Πειραιά, είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.