Την τακτική του «πνιγμού» για όσους δεν εμβολιάζονται κλιμακώνει η κυβέρνηση!

Συνεχίζει η κυβέρνηση με την εκβιαστική της στάση να προκαλεί «ασφυξία» σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς φέρνει νέες προτάσεις για όσους αρνούνται να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της, με σκοπό να αυξήσει τα ποσοστά των εμβολιασμών.

Μετά τις δηλώσεις των Άδωνι Γεωργιάδη και Άκη Σκέρτσου, που στην ουσία έχουν μετατραπεί σε ψυχρούς εκτελεστές και απειλούν τους πολίτες ότι θα τιμωρηθούν αν δεν εμβολιαστούν, στο παιχνίδι μπαίνει και η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, η οποία φαίνεται να εισηγείται πως οι μη εμβολιασμένοι θα μπορούν να μετακινούνται από νομό σε νομό (και στα νησιά) μόνο με αρνητικό rapid ή μοριακό τεστ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN, η εισήγηση προσανατολίζεται στο να επιτρέπονται οι εσωτερικές μετακινήσεις με αεροπλάνα, πλοία, λεωφορεία, τρένα και ΚΤΕΛ σε όσους έχουν κάνει εμβόλιο ή με την επίδειξη αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου, ενώ κατά τις ίδιες πηγές, δε θα γίνονται δεκτά τα self test.

Ερωτήματα προκύπτουν από το γεγονός ότι τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θεωρεί αξιόπιστα τα self test για την μετακίνηση των πολιτών. Αντιθέτως, 1,5 μήνα πριν τα εκθείαζε και μάλιστα υποχρέωνε εργαζόμενους, μαθητές κι εκπαιδευτικούς να τα κάνουν, καθώς θα απελευθέρωναν «την κοινωνία και την οικονομία από μια σειρά περιοριστικά μέτρα που έχουν δυσβάσταχτο οικονομικό (έως 3 δις/μήνα), κοινωνικό και ψυχολογικό κόστος».

Η αιτιολογία της μη διασποράς του κορονοϊού στον πληθυσμό την περίοδο αύξησης της κινητικότητας, που τόσο ενδιαφέρει την κυβέρνηση, γιατί δεν φαίνεται στα μέτρα που (δεν!) παίρνει για τις αστικές συγκοινωνίες, τα τρόλεϊ και τα μετρό; Γιατί επιτρέπει τον συνωστισμό και τη «σαρδελοποίηση» των πολιτών στα ΜΜΜ;

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει την τακτική της «ασφυξίας» στη ζωή των πολιτών επειδή ακριβώς έχει εκτροχιαστεί το εμβολιαστικό της πρόγραμμα προκειμένου έστω και τώρα με αυτές τις εκβιαστικές μεθόδους να μπορέσει να επιτύχει ένα success story στον εμβολιασμό και να διασωθεί επικοινωνιακά.

Με πληροφορίες από το documentonews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.