Χαιρετισμός Δένδια σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ και της ΜΚΟ του Σόρος για τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις

Στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το ΕΛΙΑΜΕΠ σε συνεργασία με το Open Society Foundation Albania (OSFA) με αντικείμενο τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις «Albania and Greece Relations: what do citizens think», συμμετείχε απευθύνοντας χαιρετισμό ο Νίκος Δένδιας.

Ο Έλληνας ΥΠΕ αναφερόμενος στις σχέσεις των δύο χωρών και υπό το πρίσμα της συμφωνίας που λέει η ελληνική κυβέρνηση ότι έχει κάνει με την αλβανική για προσφυγή στη Χάγη για το θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ, τόνισε ότι στόχος είναι «να αξιοποιήσουμε πλήρως τις σχέσεις μας».

Και πρόσθεσε: «Ένα πραγματικά σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν η αμοιβαία μας απόφαση να παραπέμψουμε την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μας στο Διεθνές Δικαστήριο. Αυτή η απόφαση είναι παραδειγματική για το πόσο σημαντικά ζητήματα μπορούν να επιλυθούν όταν και τα δύο εμπλεκόμενα μέρη επικεντρώνονται στην προάσπιση του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι Κυριάκος Μητσοτάκης και Έντι Ράμα «συμφώνησαν πρόσφατα να επιταχύνουν τις διαβουλεύσεις σε επίπεδο νομικών εμπειρογνωμόνων».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.