Μέχρι και η “Καθημερινή” ειρωνεύεται τον Χατζηδάκη για την τούρτα «Σούπερμαν»: “Άντε, και του χρόνου με τούρτα Όσιος Ονούφριος”

Μετά το βίντεο-απάντηση της ΚΝΕ στην τούρτα του υπουργού Εργασίας Κ. Χατζηδάκη με σύνθημα «Η αντίδρασή μας θα είναι ο κρυπτονίτης τους», φαίνεται πως ακόμα και η «Καθημερινή» δεν άντεξε να αφήσει ασχολίαστη αυτή την «υπερπαραγωγή».

Ο Στέντωρ, της Καθημερινής, κάνει λόγο για συμφιλίωση του υπουργού με το «πολιτικό κιτς» και χαρακτηρίζει την τούρτα ως αντικατοπτρισμό του πως πραγματικά βλέπει ο υπουργός τον εαυτό του, δηλαδή ως «αυτόν που του ανατίθενται τα δύσκολα» κάνοντας, επίσης, αναφορές και στις τελευταίες «επιτυχίες» του, όπως τις ΔΕΚΟ αλλά και προσεχώς τις συντάξεις.

Γράφει συγκεκριμένα στην «Καθημερινή»:

Όταν σερβίρεις σοσιαλιστικό ρεαλισμό, θα λάβεις ανάλογη απάντηση. Στην τούρτα γενεθλίων του Κωστή Χατζηδάκη, στην οποία ο ίδιος εικονιζόταν να σχίζει το πουκάμισό του ως Σούπερμαν, που, αφού «κανόνισε» τις ΔΕΚΟ, ετοιμάζεται να περιλάβει και τις συντάξεις, απάντησε ο επίσημος φορέας σοσιαλιστικού ρεαλισμού: Η ΚΝΕ. Η Νεολαία του ΚΚΕ έφτιαξε ένα βίντεο στο οποίο κυριαρχεί το σύνθημα «Η αντίδρασή μας θα είναι ο κρυπτονίτης τους».

Η τούρτα-υπερπαραγωγή, πάντως, δεν αποτυπώνει μόνο τη συμφιλίωση του υπουργού Εργασίας με το πολιτικό κιτς. Αυτοί που τον ξέρουν λένε ότι αντανακλά, έστω χονδροειδώς, και την αφήγηση του ιδίου για τον εαυτό του, καθώς παραπονιέται ότι του φορτώνουν πάντα τα δύσκολα. Κι εκείνος τα επωμίζεται, όχι σαν σούπερ ήρωας. Αλλά σαν ιερομάρτυρας. Αντε, και του χρόνου με τούρτα Οσιος Ονούφριος.

Πηγή: zoornalistas.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.