Βουλή – ΚΙΝΑΛ: «Σχέδιο να γίνει η χώρα οικονομική ζώνη φθηνής και απαξιωμένης εργασίας»

«Στο σχέδιο της κυβέρνησης αντί για εργασία, κίνητρα και δίκαιες αμοιβές, γίνεται λόγος για την “απασχολησιμότητα'” Οι αμοιβές θεωρούνται αντιαναπτυξιακές και αντιπαραγωγικές», ανέφερε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, κατά τη συζήτηση του σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στη Βουλή.

«Δεν προσεγγίζεται η υιοθέτηση ενός νέου αναπτυξιακού υποδείγματος άσκησης κοινωνικής πολιτικής. Η πρόταση του ΚΙΝΑΛ είναι συγκεκριμένη: «Ύπαρξη κοινωνικής ρήτρας σε όλα τα έργα και όλους τους άξονες του Ταμείου, τόσο όσο αφορά στην απασχόληση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στα έργα όσο και στην εξασφάλιση κονδυλίων για τα έργα κοινωνικής υποδομής σε κάθε ανάδοχο», είπε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και πρόσθεσε: «Μέσα στις πολλές επικεφαλίδες που είδαμε, ξέφυγε στην κυβέρνηση η «αξία της ζωής». Το υποκείμενο της οικονομίας και της κοινωνίας. Δηλαδή, ξέφυγε ο νέος άνθρωπος. Δεν βρέθηκε χώρος ούτε για μια τυπική αναφορά στο δημογραφικό».

Το σχέδιο της κυβέρνησης, προσαρμοσμένο στις νεοφιλελεύθερες εμμονές, συνιστά μια αντιμεταρρύθμιση σε βάρος των εργαζομένων και είναι υπέρ της πλήρους απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, ανέφερε ο Γιώργος Μουλκιώτης και κατήγγειλε ότι το σχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση στην ΕΕ, επιδιώκει να μετατρέψει όλη τη χώρα σε ειδική οικονομική ζώνη φθηνής και απαξιωμένης εργασίας. «Το χειρότερο είναι πως, για μια ακόμη φορά, με ευθύνη της παράταξης της ΝΔ, χάνεται η ευκαιρία να ακολουθηθεί μια άλλη πορεία που θα έθετε την εργασιακή σταθερότητα ως βασική προϋπόθεση, για έναν άλλο αναπτυξιακό δρόμο», είπε ο κ. Μουλκιώτης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.