ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!!! Κ. Μητσοτάκης: Προχωράμε στην κατασκευή μόνιμων εγκαταστάσεων στα νησιά

Στο Μαξίμου συναντήθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία εμφανίστηκε χθες αδιάλλακτη για την κατασκευή των νέων δομών στα νησιά και την οποία κάτοικοι της Σάμου και της Λέσβου υποδέχτηκαν με διαμαρτυρίες μέσα σε ένα εχθρικό κλίμα.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ιλβα Γιόχανσον συζήτησαν, μεταξύ άλλων, την πρόταση της Κομισιόν για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση με τον πρώτο να τονίζει την ανάγκη εξεύρεσης «μια συμβιβαστικής λύσης που θα εφαρμόσει τη λογική της δίκαιης κατανομής των βαρών ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ε.Ε.».

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, «υπήρξε κοινή διαπίστωση των δύο πλευρών πως χρειάζονται ουσιαστικές βελτιώσεις στη βάση της αλληλεγγύης, ώστε να μην μετακυλίεται όλη η ευθύνη για τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος αποκλειστικά στα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής» και τονίστηκε «η ανάγκη πλήρους εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016».

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.