Εν κρυπτώ συμφωνία της κυβέρνησης για άνοιγμα του τουρισμού από τις 18 Απριλίου 2021

Την ώρα που τα εκατομμύρια των πολιτών στη χώρα μας αγωνιούν για την πορεία της πανδημίας, για τις δυνατότητες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ενώ τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι από τον κορωνοϊό παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, οι πρώτοι τουρίστες έκαναν την εμφάνισή τους στα Χανιά.

Μπορεί να παραμένουμε εδώ και πέντε μήνες κλεισμένοι στα σπίτια μας, να κινδυνεύουμε με πρόστιμα αν δεν στείλουμε sms, τα καταστήματα -εστίασης και εμπορικά- να βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας, οι εμβολιασμοί να έχουν κολλήσει, αλλά καθώς φαίνεται η κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού έχουν ήδη συμφωνήσει με τους μεγάλους πράκτορες για την άφιξη των τουριστών στα νησιά μας.

Όπως προκύπτει από μια απλή αναζήτηση στις πτήσεις της αγγλογερμανικής εταιρείας ταξιδίων και τουρισμού TUI, υπάρχουν ήδη προγραμματισμένες πτήσεις από τη Γερμανία προς τη χώρα μας από τις 18 Απριλίου 2021, εξασφαλίζοντας μάλιστα στο «πακέτο» και τη διαμονή σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Δεν πρόκειται όμως για τη μοναδική περίπτωση.

Καθώς, από τις 20 Απριλίου 2021 η εταιρεία TUI δίνει τη δυνατότητα για πτήση και προς τη Ρόδο, με διαμονή σε ξενοδοχείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σε χθεσινή (28 Μαρτίου 2021) συνέντευξή του, εκτίμησε ότι στην καλύτερη περίπτωση θα έχουμε επανεκκίνηση του τουρισμού στις αρχές Μαΐου, τονίζοντας το ρόλο που θα διαδραματίσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα: «Αν όλα εξελιχθούν καλά στο μέτωπο του Covid-19, με την πρώτη χαραμάδα, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να υποδεχτεί τουρίστες και νωρίτερα (από τις 14 Μαΐου)», αναφέρει ο Θεοχάρης, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο συζητά για σταδιακή απελευθέρωση των ταξιδιών από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, τη Σερβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.