Ο Πάιατ καρφώνει τον Μητσοτάκη: Αντί για την Τουρκία μιλούσε για Κίνα και Ρωσία!

Με ένα χαρακτηριστικό τιτίβισμα ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ «κάρφωσε» το σημείο της συνομιλίας που απουσίαζε προκλητικά από τις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κορυφαίο αμερικανό διπλωμάτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνομιλία του με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, όχι μόνο δεν αναφέρθηκε στην Τουρκία, αλλά συζήτησε ονομαστικά για τα θέματα της Κίνας και της Ρωσίας! Χώρες με τις οποίες η Ελλάδα δεν έχει καμία διαφορά, αντίθετα έχει είτε στρατηγικές συμφωνίες είτε ιστορικούς δεσμούς!

A3A55E23 A28B 41D6 80E5 AF4A9B0393BE
Το τιτίβισμα του πρέσβη ήταν άκρως αποκαλυπτικό

Αντί λοιπόν να συζητήσει ο έλληνας πρωθυπουργός που μιλούσε επί 30 λεπτά με τον αμερικανό πρόεδρο την μείζονα απειλή της Τουρκίας, εμφανίστηκε ως πρόθυμος να συμμετέχει στο κυνήγι μαγισσών με στόχο την Ρωσία και την Κίνα. Ελπίζουμε ο πρωθυπουργός να καταλαβαίνει ότι αυτές οι κινήσεις μόνο καλό δεν κάνουν στα συμφέροντα της χώρας.
Το επίμαχο σημείο σε μετάφραση:
…Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα του για σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Συμφώνησαν επίσης να συντονιστούν σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής ασφάλειας, της Κίνας, της Ρωσίας και των Δυτικών Βαλκανίων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.