Επί δύο χρόνια το έθνος αγωνιζόταν για να φάει κιμά γαρίδας ο Αλιάγας και η Καμίλα…

Η φωτογραφία είναι προϊόν μοντάζ, όσον αφορά τον τιμοκατάλογο και τον σερβιτόρο.

Πρόκειται για μία σύγχρονη ελληνική τραγωδία ή έναν εξευτελισμό των ιερών και των οσίων  της πατρίδας;

Ποιος θυμάται τις τυμπανοκρουσίες με τις οποίες ανακοινώθηκε η δημιουργία της επιτροπής Ελλάδα 2021 με επικεφαλής την Γιάννα Αγγελοπούλου, που υποτίθεται ότι θα φρόντιζε ο εορτασμός των 200 χρονών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 να ήταν λαμπρός. Ή έστω, να αρμόζει στην ιερότητα και την σημασία της επετείου.

Στο μεσοδιάστημα φυσικά μαζί με την επιλογή της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου είχαμε και την επιλογή της κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην θέση της προέδρου της Δημοκρατίας. Για να μην ρίχνουμε όλη την ευθύνη στην κυρία Αγγελοπούλου.

Όπως και να έχει, επί δύο χρόνια η επιτροπή υποτίθεται ότι αγωνιζόταν για να προσφέρει μία αξέχαστη εμπειρία και να θέσει την Ελλάδα στο επίκεντρο της υφηλίου λόγω της επετείου. Ότι θα διοργάνωνε μία λαμπρή τελετή παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, ηγετών παγκόσμιο κύρους για να τιμηθεί επάξια η συμπλήρωση δύο αιώνων από το Ελληνικό Έπος.

Το αποτέλεσμα; Η απόλυτη μιζέρια και απαξίωση. Η επιτροπή αγωνιζόταν επί δύο χρόνια για να φάει εντέλει κιμά γαρίδας ο κύριος Αλιάγας και η δούκισσα της Κορνουάλης, παρέα με την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου στο προεδρικό μέγαρο.

Η παρέλαση, ήταν στα πρότυπα που είχε καθιερώσει ο Πάνος Καμμένος από το 2015 όταν ανέλαβε υπουργός άμυνας. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα πρόκειται για κάτι διαφορετικό.

Στο μεσοδιάστημα η κυρία Αγγελοπούλου είχε και τις φαεινές έμπνευσης να εορτάσουμε μαζί με το Μπαγκλαντές – πιστό σύμμαχος της Τουρκίας – την μεγάλη επέτειο. Όπως επίσης, να καλέσει και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα!

Το αποτέλεσμα ήταν να μην έρθει ούτε ένας αρχηγός ξένου κράτους στην Ελλάδα, πλην φυσικά του Νίκου Αναστασιάδη που είναι Έλληνας και η Ελλάδα να γνωρίσει την απόλυτη απαξίωση. Σε μία κορυφαία για το έθνος στιγμή.

Όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος μάζευε 13 ηγέτες κρατών στην Αθήνα με δύο τηλέφωνα.

Εντέλει αυτός που οφείλει μία μεγάλη συγγνώμη στην Ελλάδα είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η φωτογραφία είναι προϊόν μοντάζ, όσον αφορά τον τιμοκατάλογο και τον σερβιτόρο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.