Τα «angry» σχόλια στο facebook του Μητσοτάκη… αυτή η «μάστιγα»

«Πονοκέφαλο» και εκνευρισμό στο Μαξίμου προκαλεί ο καταιγισμός αρνητικών αντιδράσεων στις αναρτήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο facebook.

Οι μαζικές αποδοκιμασίες στα social media ξεκίνησαν με το διάγγελμα που έκανε ο πρωθυπουργός μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, το post του οποίου είχε φτάσει τα 60.000 dislikes και έκτοτε δεν λένε να κωπάσουν, καθώς φαίνεται να εξελίσσονται σε ένα διαδικτυακό κίνημα αντίδρασης. Το πρωθυπουργικό προφίλ έχει γεμίσει με ενοχλητικά angry reactions, που συνοδεύουν τα posts.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να κατέχει την πρωτιά σε αποδοκιμασίες στα social media αρχηγών κυβερνήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που, σύμφωνα και με άρθρο του εκδότη των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη, έχει σημάνει συναγερμό στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό να καλεί τους επικοινωνιολόγους του να αναλάβουν δράση στα social media και να προετοιμάσουν την «αντεπίθεσή» του. Ενδεικτική του πρωθυπουργικού αδιεξόδου και του εκνευρισμού για τα social media, που προκαλούν διαρκώς ρήγματα κόντρα στην μιντιακή κυβερνητική υπεροπλία, ήταν και η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής, όταν και τα χαρακτήρισε «κίνδυνο για τη Δημοκρατία».

Ενδεικτικά, οι τελευταίες αναρτήσεις του πρωθυπουργού και οι χιλιάδες αρνητικές αντιδράσεις…




Την ίδια στιγμή, ο μιντιακός μηχανισμός συνεχίζει να επιδίδεται σε «χοντροκομμένες» παρεμβάσεις για την ενίσχυση του πρωθυπουργικού προφίλ. Χαρακτηριστικό ήταν το ρεπορτάζ του STAR για την «ψηφιακή επανάσταση» της κυβέρνησης, όπου «δια μαγείας» εξαφανίστηκαν από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Facebook τα angry reactions. Συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ παρουσιάστηκε η ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την οποία όμως είχαν σβηστεί τα emoji «angry», οι «θυμωμένες φατσούλες» δηλαδή που έχουν επιλογή να βάλουν οι χρήστες κάτω από αναρτήσεις για να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο την έντονη αντίδρασή τους. Το «ρετούς» του καναλιού όμως δεν πέρασε απαρατήρητο από τους τηλεθεατές και τους χρήστες των social media, οι οποίοι το αποκάλυψαν και το σχολίασαν.

Την ίδια ώρα στο Facebook φτιάχτηκε μέχρι και σελίδα με ανθρώπους που έχουν μπλοκαριστεί από το πρωθυπουργικό προφίλ. Όπως αναφέρουν: «Οι διαχειριστές της σελίδας του Πρωθυπουργού στο Facebook, η οποία είναι δημόσια, διαγράφουν τα σχόλια των χρηστών κάτω από τις αναρτήσεις του Πρωθυπουργού τα οποία ασκούν αρνητική κριτική στον Πρωθυπουργό ή/και στο έργο της Κυβέρνησης συνολικά.

Επιπλέον, πολλά άτομα μπλοκάρονται από τους διαχειριστές της σελίδας, προκειμένου να μην έχουν τη δυνατότητα ούτε να σχολιάσουν ούτε να “αντιδράσουν” με τον τρόπο που επιθυμούν. Αυτή η Ομάδα έχει ως στόχο να αρχίσει να συγκεντρώνει τα άτομα που έχουν μπλοκαριστεί από τη σελίδα του Πρωθυπουργού ή από άλλες σελίδες Κυβερνητικών στελεχών, ώστε να καταδείξουμε τον βαθμό φίμωσης της αντίθετης γνώμης, που χαρακτηρίζει εν γένει και τη συνολική πολιτική αυτής της Κυβέρνησης».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.