Με στήριξη Μητσοτάκη οι ΛΟΑΤΚΙ μετέτρεψαν σε… “gay pride parade” την Επανάσταση του 1821!

Λίγες μέρες μετά την σύσταση από τον πρωθυπουργό εθνικής επιτροπής για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και την «καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας» εναντίον τους, σελίδα που εκπροσωπεί την κοινότητα στο Instagram παραποίησε τη σημαία της Επανάστασης και έβαλε στη θέση της επαναστατικής σημαίας της Αγίας Λαύρας, την… πολύχρωμη σημαία της gay κοινότητας σε μία πρόκληση που δεν έχει προηγούμενο.

Συγκεκριμένα παραποίησαν τον θρυλικό πίνακα του Θεόδωρου Βρυζάκη «Όρκος των Αγωνιστών» του 1865, όπου ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλογεί τη σημαία της επανάστασης, στη θέση της ελληνικής σημαίας έβαλαν τη πολύχρωμη σημαία τους.

Με λίγα λόγια παρουσίασαν τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, τον Παπαφλέσσα κλπ. ως gay αγωνιστές!

«Η κάθε γενιά, σε κάθε εποχή, δίνει έναν δικό της αγώνα, από την επανάσταση του 2021 ως το me too ως την απόκτηση των αυτονόητων δικαιωμάτων, όπου υπάρχει καταπάτηση υπάρχει εξέγερση και επανάσταση ✊🏽», έγραψαν.

Η στήριξη του πρωθυπουργού στη κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ είναι ιδιαίτερα ισχυρή και γι’ αυτό η Πειραιώς δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα μέχρι στιγμής κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και μουρμούρες στη ΝΔ, που θεωρεί πως δεν μπορεί να υπάρχει «αφωνία» όταν παραποιείται ένα εθνικό σύμβολο. 

Άραγε συμφωνεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αυτή την εικόνα; Προφανώς, ναι, αφού έχει διορίσει επίσημα δηλωμένους gay, ως υπουργούς και κορυφαίους συμβούλους του. 

Ο ιστορικός πίνακας του Θεόδωρου Βρυζάκη

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.