Διαρροές από τα «δεξιά» της ΝΔ για δημοσκοπική κατάρρευση του Μητσοτάκη σε ποσοστά 25%-27%

Σε μία περιδίνηση όπου πλέον «όλα πάνε στραβά», δείχνει να έχει εισέλθει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ακριβώς είκοσι μήνες μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 κι ένα χρόνο μετά την επιβολή του πρώτου lockdown.

Δύο δημοσκοπήσεις οι οποίες έχουν περιέλθει στα χέρια του Μαξίμου, δείχνουν τη ΝΔ να έχει υποχωρήσει ως προς την πρόθεση ψήφου, ακόμα και με αναγωγή επί των αναποφάσιστων, αισθητά κάτω από το 30% που είχε καταμετρηθεί από δύο ξένες πρεσβείες τον περασμένο Φεβρουάριο η εκλογική επιρροή του κυβερνώντος κόμματος.

Η μία από τις δύο μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνει τη ΝΔ να «επιστρέφει» στα γνώριμα «νερά» του 25% και η δεύτερη την δίνει ελαφρά πιο πάνω, στο 27%!

Και στις δύο δημοσκοπήσεις, όπως γράφει το pronews.gr, το antinews.gr και το chashonline.gr (ιστοσελίδες της «λαϊκής δεξιάς») κοινός τόπος ότι ο μεγάλος κερδισμένος είναι τα κόμματα «στα δεξιά» μιας ΝΔ.

Τουλάχιστον 9% και στις δύο δημοσκοπήσεις διαρρέεται προς τέσσερα κόμματα: Το κοινοβουλευτικό κόμμα Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου, το νεοσύστατο Κίνημα Ελεύθερων Ανθρώπων του Γ. Τράγκα που συνεργάζεται με τον Ν. Νικολόπουλο, το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα του πρώην στελέχους του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη και το Δημιουργία των Φ. Κρανιδιώτη και Θ. Τζήμερου.

Τα δύο από τα τέσσερα παραπάνω κόμματα φαίνεται ότι εισέρχονται στη Βουλή, βάσει και των δύο δημοσκοπήσεων, ένα τρίτο είναι «μια ανάσα» από το 3% και το τέταρτο σημειώνει καλή επίδοση (δεν θα αναφέρουμε την ταυτότητα αυτών των κομμάτων γιατί λίγη σημασία έχει). Και μιλάμε για τις επόμενες εκλογές που ισχύει η απλή αναλογική,

Να σημειώσουμε ότι αυτό το 9% προστίθεται στο ποσοστό περίπου 8% που είχαν αποσπάσει τα παραπάνω κόμματα ή τα πρόσωπα που συμμετείχαν με άλλους εκλογικούς συνδυασμούς στις εκλογές του 2019.

Δηλαδή, πλέον τα δεξιά κόμματα φαίνεται ότι επιστρέφουν σε ένα ποσοστό τουλάχιστον 17%.

Και λέμε «τουλάχιστον» γιατί υπάρχουν και ορισμένες άλλες μικρότερης έκτασης, μη μετρήσιμες και συνεπώς μη «προσωποποιημένες» προσπάθειες που συγκεντρώνουν 1-1,5%.

Γιατί υποχωρεί τόσο πολύ η ΝΔ; Βασικά λόγω δύο παραγόντων: Της πολιτικής της στο θέμα της πανδημίας και της κυβερνητικής ανακολουθίας, αλλά και του αυταρχισμού που συνοδεύει αυτή την πολιτική και του… Σκοπιανού!

Το Σκοπιανό, είναι εδώ σε όλες τις δημοσκοπήσεις και πληγώνει την ελληνική πολιτική ηγεσία, όχι μόνο αυτήν που έκανε πράξη την αδιανόητη συμφωνία των Πρεσπών (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και αυτή που τις επικύρωσε και «κτίζει» επάνω τους «εξαπατώντας τους ψηφοφόρους της», (ΝΔ), όπως οι ίδιοι θεωρούν.

Βόρεια της Θεσσαλίας το ποσοστό της κυβερνητικής αποδοκιμασίας για το Σκοπιανό, είναι σχεδόν το ίδιο σε ένταση με την αποδοκιμασία των μέτρων κατά της πανδημίας.

Υπάρχουν νομοί και Περιφέρειες που η ΝΔ κυριολεκτικά καταποντίζεται (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, νομοί Κοζάνης, Φλώρινας, Πιερίας) και άλλες μεγάλες αστικές περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη που έχει μεγάλο πρόβλημα το κυβερνών κόμμα (δυστυχώς για τη ΝΔ όταν «έφτυσαν» τον κυβερνητικό υποψήφιο δήμαρχο στις δημοτικές πριν από δέκα μήνες, νόμιζαν ότι «έβρεχε»).

Ένα ερώτημα που ανακύπτει είναι αν και κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει από αυτή την φθορά της ΝΔ. Όχι ακόμα. Ουσιαστικά, βρίσκονται αυτή την στιγμή στην ίδια θέση εκκίνησης (μην ξεχνάμε το σχεδόν απίστευτο ποσοστό για ηττημένο δεύτερο κόμμα, 32% που είχε λάβει τον Ιούνιο του 2019), αλλά δεν κερδίζει τα μεγάλα «κομμάτια» που δείχνει να χάνει η ΝΔ.

Πρακτικά οι 8 στους 10 ψηφοφόρους που εγκαταλείπουν τη ΝΔ, πάνε στα «δεξιά» της.

Υπάρχει και ένα ποσοστό 13% που αυτοχαρακτηρίζονται «κεντρώοι» και οι οποίοι είχαν ψηφίσει ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές και πλέον έχουν περάσει στην ομάδα των «αναποφάσιστων».

Δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς που έχει εγκαταλείψει την ιδέα να ξαναψηφίσουν της ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη.

Για αυτό το 13% θα δοθεί η μάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, καθώς το υπόλοιπο 9% των «δεξιών» θεωρείται ότι έχουν απομακρυνθεί οριστικά από το νυν κυβερνητικό σχήμα.

Οι περισσότεροι (70%) από αυτούς θεωρείται από την έρευνα ότι «σήμερα θα ξαναψήφιζαν Μητσοτάκη» κι έτσι εμφανίζεται ένα ποσοστό 25-28% για το νυν κυβερνητικό σχήμα. Σήμερα, πάντα.

Αν ενταθεί η πτωτική τάση ή καταφέρει αντιστρέψει με κάποιον τρόπο την φθορά (πολύ δύσκολο κι έχει συμβεί στην πρόσφατη πολιτική ιστορία μόνο μια φορά το 1996, αλλά με αλλαγή ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ), θα υπάρξουν άλλα νούμερα.

Το Μαξίμου και οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη για να ανακόψουν την διαρροή προς τα δεξιά ή να την περιορίσουν, ξεκίνησαν να εφαρμόζουν μία νέα πολιτική ατζέντα: Μετά το σκάνδαλο παιδεραστίας και κακοποίησης εφήβων από τον εκλεκτό της κυβέρνησης Δ. Λιγνάδη και όταν ήρθαν τα πρώτα «κακά μαντάτα» από τις δημοσκοπήσεις που τους έφεραν να πιέζονται κάτω από το 30%, έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο «πόλωση» με επίκεντρο αρχικά τον Κουφοντίνα.

Θεωρητικά προνομιακό πεδίο, όπου απλά θα ανέμεναν τις γκάφες των ΣΥΡΙΖΑίων.

Παραβίασαν τον δικό τους νόμο του Δεκεμβρίου που υποχρέωνε σε επιστροφή στο σωφρονιστικό κατάστημα από το οποίο προερχόταν όποιος επέστρεφε από τις αγροτικές φυλακές και σε συνδυασμό με τις κινητοποιήσεις στο χώρο της αριστεράς και της άκρας αριστεράς για την απεργία πείνας του αριχεκτελεστή της 17Ν, επιχείρησαν να «στριμώξουν» τον ΣΥΡΙΖΑ με την βοήθεια των τηλεοπτικών δικτύων και του έντυπου Τύπου, τα οποία αμφότερα τα ελέγχουν κατά 100 ή κατά 90%.

Ο Κουφοντίνας όμως, δεν είναι πλέον πρόβλημα των πολιτών. Είναι πρόβλημα της κυβέρνησης.

Κι ελάχιστα συγκινήθηκαν οι πολίτες και από την τεχνητή αντιπαράθεση του δολοφόνου του γαμπρού του πρωθυπουργού, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό και την λοιπή οικογένεια Μητσοτάκη.

Κι ήρθε ο ξυλοδαρμός του νεαρού στο άλσος της Νέας Σμύρνης που «έβαλε φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό.

Και κατέδειξε το κλίμα που έχει δημιουργήσει στην κοινωνία η κυβερνητική πολιτική στο θέμα της πανδημίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες ουδείς θα ασχολείτο με ένα τέτοιο γεγονός

Μάταια οι κυβερνητικοί (Βορίδης, Κυρανάκης) «κάρφωναν» ονομαστικά και ιδεολογικά τον πολίτη που ξυλοκοπήθηκε ανηλεώς. Οι πολίτες, δεξιοί κι αριστεροί συντάχθηκαν εναντίον τους.

Εν συνεχεία ακολούθησε η μεγάλη συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη, η μεγαλύτερη εν μέσω πανδημίας, κατά της κυβερνητικής βίας. Από όλες τις κοινωνικές και πολιτικές ομάδες. «Εμπλουτισμένη» από ομάδες οπαδών των μεγάλων ομάδων!

Οι οποίες ομάδες προκάλεσαν και τα επεισόδια και τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

Εκεί η κυβερνητική επικοινωνιακή προσπάθεια έδωσε «τα ρέστα» της για να «γυρίσει» το κλίμα και να επιστρέψουν οι δεξιοί στο μαντρί: «Οι κομμουνιστές και η αριστερά δέρνουν αστυνομικούς»!

Εν τέλει αποδείχθηκε ότι οι -φερόμενοι ως- υπεύθυνοι ήταν απλά, οπαδοί ομάδων και διαψεύστηκε και αυτή η προσπάθεια.

Κι εκεί που η επικοινωνιακή προσπάθεια ήταν στο απόγειό της ήρθε το τροχαίο έξω από την Βουλή, όπου κατά κακή τύχη τους ήταν εκεί η κάμερα του Pronews TV και κατέγραφε.

Τι κατέγραψε; Όχι το γεγονός αυτό καθ’αυτό που είχε συμβεί λίγο ενωρίτερα.

Αλλά την αντίδραση όλου αυτού του κυβερνητικού συστήματος στον βαρύ τραυματισμό ενός πολίτη από ένα κυβερνητικό όχημα (και μάλιστα της Ν. Μπακογιάννη): Απόκρυψη, απειλή κατά αυτοπτών μαρτύρων, αλαζονεία και «Βούλωσέ το μη για να μην την πληρώσεις εσύ».

Αυτό το γεγονός μπορούσε σε κάποια άλλη χρονική συγκυρία, ακόμα και πριν έξι μήνες να περνούσε χωρίς ιδιαίτερους κλυδωνισμούς για την κυβέρνηση.

Θυμάστε μια ανάλογη περίπτωση, πάλι στην Βασιλίσσης Σοφίας πριν από δέκα μήνες περίπου, πάλι με πρωταγωνιστές ένας δικυκλιστή κι ένα κυβερνητικό αυτοκίνητο: Όχι απλώς δεν του αναγνωρίστηκε το δίκιο του, αλλά εδάρη κι όλας, ενώ προπηλακίστηκε και ένας αυτόπτης μάρτυρας, όπως συνέβη και την περασμένη Παρασκευή!

Σε μία χώρα, όμως, που το φάσμα της πείνας πλανάται επάνω από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και ο περιορισμός των ατομικών ελευθεριών έχει ξεπεράσει οτιδήποτε θεωρείται λογικό και αποδεκτό σε έκταση και χρόνο, ακόμα και για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας, είναι στοιχείο απόρριψης συλλήβδην της κυβερνητικής πολιτικής. Ανεξάρτητα από τις πραγματικές συνθήκες του δυστυχήματος…

Πηγές: pronews.gr, antinews.gr, chashonline.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.