Ο ευρωβουλευτής (ΝΔ) Σ.Κυμπουρόπουλος κατά των αμβλώσεων με ψήφισμα – «Πυρ και μανία» εναντίον η ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη

“Πυρ και μανία” στην μητσοτακική πτέρυγα της ΝΔ (γι αυτό άλλωστε τονίστηκε ότι αντιδρά στον ευρωβουλευτή η “ΝΔ και ο πρόεδρός της”), από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση τάχθηκε ουσιαστικά ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Ειδικότερα, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έδωσε την έγκρισή του σε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναφέρει ότι η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης» και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ “πυρ και μανία” ήταν και στη ΝΔ με τα όσα πλέον δείχνει να πρεσβεύει κάτω από την ηγεσία που μάλλον δεν αρέσκεται στα “δεξιά”.

Η επίθεση της… ΝΔ στον ευρωβουλευτή

Ξεκάθαρη θέση υπέρ του δικαιώματος στην άμβωση έχει η ΝΔ – και όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση – «το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες». Με τον τρόπο αυτό, η Νέα Δημοκρατία «αδειάζει» τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο οποίος υπερψήφισε τροπολογία που προέβλεπε «την προστασία του παιδιού από την στιγμή της σύλληψής του» – κάτι που δεν συμβαδίζει με το δικαίωμα στην άμβλωση.

«Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του.», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

«Όχι» στο ζήτημα ψήφισαν οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης.

Η στάση του προκάλεσε αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ αρχικά αλλά τελικά και στην “νεωτερική” ΝΔ, που τον κατηγορούν ότι συντάσσεται με την άκρα δεξιά στο θέμα της άμβλωσης.

Μερίδα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η «Αυγή» κατηγόρησαν τον ευρωβουλευτή, λέγοντας ότι συντάχθηκε «με τις πιο ακραίες φωνές του ευρωκοινοβουλίου, αυτές τις άκρας δεξιάς». Μεγάλες όμως είναι και οι αντιδράσεις χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα. Η “μεταρρύθμιση” προχωράει, επόμενη στάση κυνήγι μαγισσών», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Έντονες είναι και οι αντιδράσεις χρηστών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με χρήστες μάλιστα να διερωτώνται για τον οποίο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επαναφέρει τέτοια ζητήματα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.