Έτσι θα καταλάβουμε εάν η κυβέρνηση θα προκηρύξει εκλογές

Καιρό τωρα υπάρχει η πληροφορία ότι η κυβέρνηση ψάχνεται για να πάει σε εκλογές τον Μαϊο. Μαλιστα υπάρχει και η πληροφορία ότι σχεδιάζει να κλείσει την Βουλή την Μεγάλη Πέμπτη και μετά να προκηρύξει εκλογές.

Η κυβέρνηση του Κυριακου Μητσοτάκη ψάχνει παράθυρο μέσα στην πανδημία για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ειδικά μετά τα αποτελέσματα στις γερμανικές εκλογές με την ήττα της Μέρκελ, καθώς στο μέγαρο Μαξίμου βλέπουν ότι όσο περνάει ο καιρός οι αντιδράσεις του κόσμου εντείνονται καθώς και η λαϊκή δυσαρέσκεια.

Η χώρα βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο, κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουν ακόμη και αυτά τα πενιχρά επιδόματα που δίνει σε ελάχιστους πλέον, διότι η οικονομία έχει τιναχτεί στον αέρα και αυτή την περίπτωση ξέρουν ότι η εκλογική κατάρρευση θα είναι σίγουρη.

Ένα έγκυρο σημάδι για πρόωρες εκλογές είναι η έξοδος της κυβέρνησης στις αγορές, πάλι δηλαδή για να δανειστεί και να χρεώσει την Ελλάδα και τις επόμενες γενιές, καταρρίπτοντας το ίδιο το αφήγημα της για τον πακτωλό χρημάτων που θα ερχόταν από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης, με μία τελευταία δόση ρευστότητας που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να πάει σε εκλογές χωρίς να έχει κόψει επιδόματα σε εργαζόμενους και επαγγελματίες που βρίσκονται σε αναστολή.

Ολα αυτά όμως είναι απλώς δείγματα και υποθέσεις. Η μεγάλη απόδειξη ότι η κυβέρνηση όντως σκέφτεται να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες, είναι η εξεταστική για τον Νίκο Παππά και την υπόθεση Καλογρίτσα.

Εάν γίνει επίσπευση της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα, τότε ειναι βέβαιο ότι πάμε για πρόωρες εκλογές. Πως θα μπορούσε άλλωστε η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές πριν να γίνει η εξεταστική, αφού κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με παραγραφή της υπόθεσης. Γεγονός που θα εξέθετε όλους αυτούς που υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είναι σκάνδαλο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.