Ο Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τα επιχειρήματα των Απριλιανών

Όταν κύλησαν τα άρματα στους δρόμους της Αθήνας, όταν γκρεμίστηκε η πόρτα στο Πολυτεχνείο, η στρατιωτική Δικτατορία τότε έβγαλε ανακοίνωση ότι «εξτρεμιστικά και αναρχικά στοιχεία με συνθήματα κατά του κράτους και της εννόμου τάξεως, με συνθήματα κατά των Ενόπλων Δυνάμεων και υπέρ της αναρχίας επιχείρησαν να καταλύσουν τον νόμο και την τάξη». Και τότε προβοκάτορες, πράκτορες της ΚΥΠ (Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών) και άλλων υπηρεσιών, στοίβαζαν λάστιχα αυτοκινήτων στους δρόμους της Αθήνας και τα πυρπολούσαν, θέλοντας έτσι να δημιουργήσουν εικόνες βανδαλισμού από ομάδες «εξτρεμιστών» και «κακοποιών» στοιχείων που δρούσαν κατά της εννόμου τάξεως. Μιλάω για την εποχή της Δικτατορίας, όταν δεν υπήρχε η ιδιωτική τηλεόραση, δεν υπήρχε η ιδιωτική ραδιοφωνία, και ήταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού οι εφημερίδες που κυκλοφορούσαν κάτω από λογοκρισία. Όλο αυτό το σκηνικό, δηλαδή η Τυραννία είχε έρθει στη χώρα μας χάρη στον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, το 1965 με την αποστασία και την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου.

Παρατηρούσα χθες τον τρόπο προβολής των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη και την προπαγάνδα της «μαύρης» κυβέρνησης Μητσοτάκη. Λόγω τηλεόρασης ασφαλώς είχε τώρα πολλαπλάσια ισχύ της Απριλιανής προπαγάνδας. Η εικόνα που μετέδιδε χθες η ελληνική τηλεόραση σε όλα τα δελτία ειδήσεων ήταν εικόνα μιας αστυνομοκρατούμενης περιοχής. Επεισόδια, συγκρούσεις με διαδηλωτές, καπνογόνα, χημικά, εισβολές σε Πανεπιστήμια, και εκκενώσεις χώρων καταλήψεων, όλα αυτά προβάλλονταν υπό τον γενικό τίτλο «νόμος και τάξη». Επίσης στα δελτία ειδήσεων υπήρχε ένας χείμαρρος επαινετικών λόγων για τους κακοπληρωμένους άνδρες της αστυνομίας, και μια έμμεση αλλά εμφανής παρότρυνση να είναι η ΕΛΑΣ μια οικογένεια και μια γροθιά απέναντι στους ταραξίες, στους διαμαρτυρόμενους Έλληνες, στους πεινασμένους και ανέργους, και σε όσους θελήσουν να διαμαρτυρηθούν για την πλήρη έλλειψη Ελευθερίας, Δημοκρατίας ή φαγητού στα σπίτια τους.

Τα χθεσινά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων είχαν έντονο χρώμα και γεύση από Δικτατορία της Ασίας, από τριτοκοσμική περιοχή όπου ο ηγέτης επαινεί συνεχώς το στρατό ή την αστυνομία, αφορίζει όλους τους διαμαρτυρόμενους, και όπου όλα τα μέσα ενημέρωσης εστιάζουν πάνω σε ορισμένους που συνελήφθησαν για τον τραυματισμό ενός αστυνομικού. Και ταυτόχρονα από το πρωί μέχρι το βράδυ τα δελτία ειδήσεων μετέδιδαν το διάγγελμα του κυβερνήτη, του τυράννου, που παρουσίαζε μέτρα στήριξης προς ένα λαό που δεν εργάζεται, που στην πλειοψηφία του πεινάει και που σε όλη τη χώρα διαμαρτύρεται. Τα ίδια έκαναν στο παρελθόν οι Έλληνες πραξικοπηματίες. Τα ίδια έκανε το ζεύγος Φερδινάντο- Ιμέλντα Μάρκος στις Φιλιππίνες. Τα ίδια έκανε ο Βόιτσεχ Γιαρουζέλσκιστην Πολωνία. Τα ίδια κάνουν όλοι εκείνοι που καταργούν τη Δημοκρατία, παραμερίζουν την ανθρωπιά και τη λογική και καταφεύγουν στην προπαγάνδα.

Η ελληνική αστυνομία, την οποία εγώ έχω ζήσει περισσότερο από πολλούς, αποτελεί τμήμα του ελληνικού δημοσίου. Πληρώνεται από τα χρήματα και εκείνων που διαμαρτύρονται, διαδηλώνουν και τρώνε αλύπητο ξύλο υφιστάμενοι σε αρκετές περιπτώσεις εγκληματική, παραγγελλόμενη και ωμότατη κατάχρηση εξουσίας. Όλα τα μέλη της ελληνικής αστυνομίας είναι παιδιά του ελληνικού λαού. Δεν διαχωρίζονται αστυνομικοί και διαδηλωτές σε κακά και καλά παιδιά. Ουδείς βγαίνει στο δρόμο να διαδηλώσει εναντίον μιας κυβέρνησης ή εναντίον μιας πολιτικής απόφασης αν δεν είναι άδειο το στομάχι του. Ουδείς βγαίνει στο δρόμο αν δεν είναι άρρωστος και δεν έχει να αγοράσει φάρμακα ή να περιθάλψει τον εαυτό του. Ουδείς βγαίνει στο δρόμο αν δεν μπορεί να ζήσει. Ουδείς βγαίνει, νέος ή ηλικιωμένος στο κρύο και στη ζέστη για να συγκρουστεί με τους αστυνομικούς, αν δεν τον αδικούν κατάφωρα οι αποφάσεις της πολιτείας.

Ο σημερινός πρωθυπουργός μισεί την πραγματική Δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα του πολίτη. Χτυπάει στο ψαχνό το λαό. Γεμίζει τους δρόμους με διμοιρίες των ΜΑΤ και πιστεύει ότι πετώντας ψίχουλα- αντίδωρα, που θα τα πληρώσουν μετά από λίγο εις διπλούν οι Έλληνες πολίτες, ασκεί σωστή και φιλολαϊκή πολιτική. Στην πραγματικότητα ο κύριος Μητσοτάκης δια του φόβου, της αστυνομικής πυγμής, και της απειλής της ιδίας της ζωής των πολιτών που δέχονται καρκινογόνα χημικά και χτυπήματα από μεταλλικά γκλομπ, επιδιώκει να φανεί ισχυρός κυβερνήτης. Ωστόσο, με διαγγέλματα και παραγγέλματα τύπου στρατιωτικής δικτατορίας δεν χορταίνει η χώρα ούτε αναπτύσσεται η οικονομία της. Με διαγγέλματα και παραγγέλματα μπορεί να φοβίσεις μια φορά, δυο ή τρεις φορές τον κόσμο. Ποτέ όμως για πάντα. Είναι όπως με τα ψέματα, δηλαδή δεν μπορείς για πάντα να κοροϊδεύεις τον κόσμο.

Ο κύριος Μητσοτάκης έχει καταστρέψει την οικονομία. Έχει ισοπεδώσει την αστική και μικροαστική τάξη. Η μορφή του πλέον δείχνει ότι είναι σε παρατεταμένο παροξυσμό πριν το τέλος. Τα εκατομμύρια των Ελλήνων, βλέποντας την ελληνική τηλεόραση και ακούγοντας τα χειμαρρώδη λόγια συμπάθειας προς τους κακοπληρωμένους αστυνομικούς, αντιλαμβάνονται ότι ο κύριος Μητσοτάκης επιθυμεί να κυβερνά με φόβο, διώξεις, αστυνομικά μέτρα και φασιστική ατμόσφαιρα. Όλα αυτά γίνονται ενώ προωθείται στα παρασκήνια μια μεγάλη μειοδοσία, μια μεγάλη προδοσία όμοια με εκείνη της Κύπρου, όμοια με εκείνη των Πρεσπών. Όπως οι Απριλιανοί έκρυψαν με τη Δίκη των κρεάτων και τις διώξεις εναντίον των κρεατεμπόρων τις προετοιμασίες για την ανατροπή του μακαρίου, ανατροπή που έφερε τον Αττίλα στο νησί της Αφροδίτης, έτσι και ο άνους πολιτικός αλλάζει συνεχώς ατζέντα στην πλύση εγκεφάλου δημιουργώντας ένα παραβάν μπροστά σε δύο κορυφαία εθνικά θέματα: Την επαναδιανομή του Αιγαίου και την κατεστραμμένη πλέον εθνική οικονομία.

Όλα τα χθεσινά δελτία ειδήσεων ήθελαν να περάσουν σε κάθε σπίτι ρημαγμένου από την κρίση και τον κορονοϊό Έλληνα το πνεύμα του νόμου και της τάξης, και ταυτόχρονα του «αντίδωρου» από τον κύριο Μητσοτάκη. Όλα τα δελτία ειδήσεων ήθελαν να περάσουν το πόσο στηρίζει ο Μητσοτάκης την ελληνική αστυνομία. Έτσι όμως πέρασαν και το πόσο ο Μητσοτάκης σπρώχνει την αστυνομία εναντίον του λαού.

Εδώ πρέπει να θυμηθούμε όλοι πόσες φορές ο σημερινός πρωθυπουργός, οι υπουργοί του και τα φιλοκυβερνητικά κανάλια χειροκροτούσαν τους Έλληνες γιατρούς και νοσηλευτές για το τεράστιο έργο τους στην αναχαίτιση της πανδημίας. Πόσες φορές αλήθεια ο Μητσοτάκης είπε καλά λόγια για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές; Πόσες φορές υποσχέθηκε η κυβέρνηση ότι θα ικανοποιήσει κάποια αιτήματά τους και ότι δεν θα μείνουν μόνο στο χειροκρότημα; Πόσες φορές έχει πει ψέματα αυτός ο άνθρωπος με τα μάτια «τρομαγμένου πτηνού»; Και τι ακολούθησε; Οι γιατροί και οι νοσοκομειακοί διαμαρτύρονται συνεχώς για την εγκατάλειψη τη δική τους και φυσικά του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Πόσες φορές κάθε εβδομάδα βγαίνουν στους δρόμους; Πόσο βελτιώθηκε η δική τους ζωή και πόσο καλυτέρεψαν οι συνθήκες στα νοσοκομεία, ενώ επί ένα χρόνο οι γιατροί δίνουν μάχη χωρίς ωράριο εναντίον του ιού; Ο κύριος Μητσοτάκης μιλάει και βουλιάζει μέσα στο ψέμα και τον αυταρχισμό.

Οι Έλληνες αστυνομικοί είναι από τους πιο κακοπληρωμένους του κόσμου. Οι αστυνομικές υπηρεσίες δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να πατάξουν τη διακίνηση ναρκωτικών και το οργανωμένο έγκλημα. Ο κορμός της σημερινής αστυνομίας ασχολείται με την επιβολή μέτρων εναντίον του απλού λαού, εναντίον των νομοταγών πολιτών. Ο κορμός της αστυνομίας δεν ασχολείται με την προστασία της ζωής και της περιούσιας των νομοταγών πολιτών. Η πείνα και η φτώχεια έχει αυξήσει την παραβατικότητα, όπως λένε όλοι οι εγκληματολόγοι. Ολόκληρες περιοχές έξω από τις πόλεις ή στην περιφέρεια δεν αστυνομεύονται και υπάρχουν εκατοντάδες σπίτια τα οποία έχουν διαρρήξει δύο, τρεις και τέσσερις φορές. Ο πολίτης ζει σε ατμόσφαιρα ανασφάλειας και το μόνο που καταλαβαίνει είναι ότι δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί εναντίον της κεντρικής εξουσίας, εναντίον της κυβέρνησης. Αυτό όμως δεν είναι Δημοκρατία ούτε φυσικά Ελευθερία ούτε σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό είναι στυγνή Δικτατορία.

Γιώργος Τράγκας

Πηγή: crashonline.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.