Έφτασε η ώρα ο Πρωθυπουργός να καλέσει τον κ. Τσίπρα στο Μαξίμου: Η χώρα είναι απέραντα διχασμένη…

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Είναι χάσιμο χρόνου, να επιμένουμε να λέμε και να ξαναλέμε ότι οι πολίτες της Ελλάδας και της Κύπρου, που …υπερηφανεύονται για τη συμμετοχή τους στην αμαρτωλή Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να γίνουν κάποτε και Ευρωπαίοι. Ή αν θέλετε καλύτερα, να συμπεριφέρονται διαφορετικά.

Τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη είναι απαράδεκτα και πάνε την Ελλάδα μας πολλά χρόνια πίσω. Θα έλεγα ότι φτάνουν μέχρι και την προδοτική δικτατορία. Η χειρότερη «προσφορά» αυτών που δημιούργησαν τα γεγονότα, την Κυριακή οι αστυνομικοί και τη Δευτέρα οι κουκουλοφόροι, είναι προς την κατεύθυνση της διχόνοιας. Αυτό που συμβαίνει δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό των σοβαρών ανθρώπων, και έχουμε πολλούς στην Ελλάδα.

Για να μην  δημιουργούνται άλλες εντυπώσεις, και επειδή η Ελλάδα, και η Κύπρος, απειλούνται από εξωτερικούς εχθρούς, πρέπει να έχουμε το θάρρος να παίρνουμε θέση για τα πολιτικά πράγματα και τις κοινωνικές εκρήξεις:

  • Η επίθεση των αστυνομικών εναντίον των πολιτών στη Νέα Σμύρνη ξεπέρασε κάθε όριο του απαράδεκτου και του προκλητικού. Προσωπικά δεν άντεξα να ξαναδώ τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο.

Δεν πίστευα ποτέ ότι οι άνθρωποι μπορεί να χάσουν την ανθρωπιά τους, παρά το γεγονός ότι είδα με τα μάτια μου και πιο σκληρή αστυνομική βία. Σε πολλές χώρες του πλανήτη μας, οι αστυνομικοί σκοτώνουν.

Εύχομαι και ελπίζω να μην φτάσουμε ποτέ εκεί… Όταν συμβαίνουν παρόμοια γεγονότα στο εξωτερικό -και σε χώρες της Ε.Ε.- οι αστυνομικοί δυστυχώς σπάνε πόδια και χέρια. Αλλά και κεφάλια… Όπως τους μαφιόζους.

Σίγουρα, υπάρχουν και καλοί αστυνομικοί που σέβονται τον όρκο τους και χάνουν τις ζωές τους για να προστατεύσουν τους πολίτες.

Τα επεισόδια της Δευτέρας στη Νέα Σμύρνη αντιπροσωπεύουν την «κακή Ελλάδα». Αυτή που δεν μας αξίζει. Θα τολμήσω να υποστηρίξω ότι αυτοί που δημιούργησαν τα επεισόδια στην πραγματικότητα και στην ουσία, εξυπηρετούν όσους σχεδίασαν και σχεδιάζουν φρικτά σχέδια για την Ελλάδα, αλλά και για την Κύπρο.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν αγαπούν την Πατρίδα. Είναι κακοί διεθνιστές μίας ψεύτικης «αριστεράς», που στην πραγματικότητα δεν έχει σχέση με την Αριστερά. Εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα. Και έπρεπε οι αριστερές δυνάμεις του τόπου να τους απομονώσουν.

  • Οι καταγγελίες από τις αριστερές δυνάμεις, που ακολούθησαν μετά τις διαδηλώσεις στη Νέα Σμύρνη, είναι της πλάκας. Δεν τις πιστεύουν οι νοικοκυραίοι και οι πολίτες που αγαπούν τη χώρα. Διότι προωθούν τη διχόνοια στον υπερθετικό βαθμό. Και μία Πατρίδα χωρισμένη είναι εύκολο να χάσει από τους εχθρούς της. Οι ηγέτες της γειτονιάς μας δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά.

Δεν επιτρέπεται, στην κατάσταση την οποία βρίσκεται η χώρα, να μην συναντώνται και να μην συνομιλούν ο Πρωθυπουργός της χώρας και ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ή να βρίσκονται αντιμέτωποι στη Βουλή και να προσθέτουν στο μίσος που κυριαρχεί μεταξύ των οπαδών της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν γνωρίζω τι σκέφτονται να κάνουν ο Πρωθυπουργός και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές για τον τόπο. Αλλά η συνάντησή τους και η συνεννόησή τους είναι απαραίτητη. Όσοι πολίτες αγαπούν την Ελλάδα και αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, θέλουν να δουν την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης το συντομότερο δυνατόν.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Κάθε πρωί, στα τηλεοπτικά παράθυρα, οι «εντεταλμένοι» της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης σκοτώνονται στην κυριολεξία. Ο λόγος τους είναι εμπρηστικός. Και οι οπαδοί τους παίρνουν τα μηνύματα και στη συνέχεια πράττουν ανάλογα. Η ευθύνη πάει πολύ ψηλά. Κρατάνε τα «σκονάκια» και αρχίζουν από το ξημέρωμα να βρίζουν. Τι άνθρωποι είναι αυτοί! Πως μπορούν να διακινούν το μίσος χωρίς να τιμωρούνται…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Το πρόβλημα με την Αίγυπτο δεν λύθηκε 100% αλλά είναι ευχάριστο ότι σημειώθηκε μία υποχώρηση από την πλευρά του Καϊρου. Την ίδια στιγμή το Ισραήλ ξεκαθάρισε και το ζήτημα του αγωγού East Med. Άρα τα παιγνίδια εναντίον της Κύπρου ΔΕΝ προχώρησαν. Ενώ αυτά τα δύο μεγάλα θέματα διευθετήθηκαν (προς το παρόν), το Κυπριακό εισέρχεται σε επικίνδυνες ατραπούς. Οι Βρετανοί, τούτη τη φορά, δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν στον πρόεδρο της Κύπρου να τους ξεφύγει…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.