Συνεχή τα χτυπήματα του ομίλου Μαρινάκη στην Φώφη Γεννηματά

Με συνεχή δημοσιεύματα ο όμιλος Μαρινάκη βάλλει άλλοτε ευθέως, άλλοτε εμμέσως κατά της προέδρου του Κιν Αλ, Φώφης Γεννηματά. Η στόχευση φαίνεται να είναι μία. Να τεθεί ζήτημα ηγεσίας στο συνέδριο του κινήματος, να υπάρξει ανοικτή διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου και εντέλει ο Ανδρέας Λοβέρδος να αναλάβει πρόεδρος στο Κίνημα Αλλαγής  στην θέση της Φώφης Γεννηματά.

Άλλωστε ο όμιλος δεν έχει κρύψει ποτέ την συμπάθεια και την πλήρη στήριξη που έχει δώσει στον Ανδρέα Λοβέρδο, ακόμα και από την στιγμή που είναι υπόδικος για το μεγάλο σκάνδαλο Novartis.

Το ενδιαφέρον στοιχείο πάντως είναι ότι από την στιγμή που η Φώφη Γεννηματά αποφάσισε να φερθεί δυναμικά και καρατόμησε τον Ανδρέα Λοβέρδο από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, δείχνει να συσπειρώνει τους ψηφοφόρους του κινήματος και να καταγράφει άνοδο στα ποσοστά, την ώρα που τα υπόλοιπα μεγάλα κόμματα αλλά και το ΚΚΕ έχουν εκλογικές απώλειες. Τουλάχιστον στις δημοσκοπήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι τα μόνα κόμματα που δείχνουν άνοδο είναι το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση.

Αυτό δεν δείχνει να πτοεί τον Ανδρέα Λοβέρδο αλλά και τον μιντιακό όμιλο που τον στηρίζει.  Αντίθετα, πρόσφατα στο Βήμα της Κυριακής υπήρχε άρθρο ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να «ροκανίσει» την Φώφη Γεννηματά, στο οποίο ως βασικό επιχείρημα είχε το γεγονός ότι η παρούσα ηγεσία, δηλαδή η κ. Γεννηματά, «δεν μπορεί να επαναπατρίσει τους ψηφοφόρους του ΣυΡιζΑ, προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ, στο ΚΙΝΑΛ»!

Εδώ βέβαια μπαίνουμε στην ζώνη του λυκόφωτος. Πως είναι δυνατόν να μην μπορεί η Γεννηματά να επαναπατρίσει ψηφοφόρους από τον ΣυΡιζΑ και να μπορέσει ο Λοβέρδος; Για την ακρίβεια, η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής άσχετος με το τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, όχι μόνο δεν πιστεύουν πως ο Ανδρέας Λοβέρδος μπορεί να επαναπατρίσει ψηφοφόρους από τον ΣυΡιζΑ, αλλά το πιθανότερο είναι να δώσει πακέτο το κίνημα στον Μητσοτάκη.

Στην Ελλάδα όμως έχει αποδειχτεί ότι όλα γίνονται, ειδικά όταν έχεις με το μέρος σου γραμμή πυρός στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.