OΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΟΝ Νετανιάχου: «Είναι ψυχρός δολοφόνος», λέει ο Τσαβούσογλου

Οργισμένες αντιδράσεις στην Άγκυρα προκάλεσε η αντεπίθεση σε δηλώσεις του Ερντογάν, του Ισραηλινού πρωθυπουργού, που κατηγόρησε μέσω Twitter την Τουρκία για την κατοχή της βόρειας Κύπρου και τη σφαγή γυναικόπαιδων σε κουρδικά χωριά.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλιούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου «ψυχρό δολοφόνο της εποχής μας».

«Ο εισβολέας που κλωτσά ανθρώπους πεσμένους στο έδαφος προσβάλλεται εύκολα: Ο Νετανιάχου είναι ένας ψυχρός δολοφόνος της εποχής μας, υπεύθυνος για σφαγές χιλιάδων αθώων Παλαιστινίων και το βομβαρδισμό παιδιών σε παραλίες. Η Τουρκία δεν σταματήσει ποτέ να αποκαλύπτει την αλήθεια», έγραψε στο Twitter.

Νωρίτερα ο Νετανιάχου είπε καλέσει τον Ερντογάν «να μην κάνει κηρύγματα στο Ισραήλ» μετά την προτροπή του Τούρκου προέδρου προς τους νεαρούς συμπατριώτες του: «μην κλωτσάτε τον εχθρό που ρίξατε στο έδαφος. Δεν είστε Εβραίος στο Ισραήλ».

Prime Minister Benjamin Netanyahu: “Erdogan – the occupier of northern Cyprus, whose army massacres women and children in Kurdish villages, inside and outside Turkey – should not preach to Israel.”

— PM of Israel (@IsraeliPM) 22 Δεκεμβρίου 2018

Αλλά και ο εκπρόσωπος του Ερντογάν και σύμβουλός του, Ιμπραήμ Καλίν, εκτόξευσε πυρά κατά του Νετανιάχου καλώντας τον «να σταματήσει την παράνομη κατοχή Παλαιστινιακών εδαφών και την ωμή καταπίεση του Παλαιστινιακού λαού», αντί «να εκλιπαρεί τον πρόεδρο Ερντογάν να μη λέει την αλήθεια».

«Ο Νετανιάχου προσπαθεί να στρέψει αλλού την προσοχή για να γλυτώσει από τους μπελάδες με τις έρευνες εναντίον του στη χώρα του, αλλά μάταια. Χτυπώντας τον Ερντογάν ή χρησιμοποιώντας τους Κούρδους ως πολιτικό επιχείρημα δεν θα τον σώσει από τα εσωτερικά του προβλήματα ούτε θα κάνει τον πρόεδρό μας να σωπάσει», συμπλήρωσε.

Instead of begging President Erdoğan not to speak out the truth, @netanyahu should end the lawless occupation of Palestinian lands and the brutal oppression of Palestinian people. Bashing Erdoğan or using Kurds as a political chip will not save him from his domestic troubles. https://t.co/I6YdwDP2v4

— Ibrahim Kalin (@ikalin1) 23 Δεκεμβρίου 2018

Στο μπαράζ των φραστικών πυρών κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετείχε και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος AKP , Ομέρ Τσελίκ.

«Ο Μπένιαμιν Νετανιάχου που κατηγορείται για διαφθορά σε έρευνα που διεξάγεται στο Ισραήλ, προσπαθεί να χειραγωγήσει τη διεθνή κοινή γνώμη. Νομίζει ότι θα κρύψει τις αλήθειες επιτιθέμενος στον πρόεδρο της Δημοκρατίας μας και στο στρατό μας. Αναφερόμενος στο θέμα της Κύπρου, λέει ότι κατέχουμε τη βόρεια Κύπρο. Του υπενθυμίζουμε ότι το ψευδοκράτος είναι ένα κράτος που μάχεται για μία από τις πιο νόμιμες υποθέσεις πάνω στη γη και ότι η Τουρκία είναι η εγγυήτρια χώρα που στηρίζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο αυτή την υπόθεση», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter.

Netenyahu, Cumhurbaşkanımızın insanlık adına, mazlumlar adına yaptığı uyarılarından çok rahatsız olmuş. Rahatsız olmaya devam edecek, çünkü gerçekler susmayacak. Şunu unutmasın, Cumhurbaşkanımız her cümlesiyle mazlumlara umut olmaya, zalimleri rahatsız etmeye devam edecek.

— Ömer Çelik (@omerrcelik) 23 Δεκεμβρίου 2018

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.