Η πτώση της κυβέρνησης ξεκινάει από την Βόρεια Ελλάδα

Γράφει ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης

Η δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδος μετά την Αττική είναι η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το έγκριτο politico.gr δείχνει πτώση στα ποσοστά της ΝΔ κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τα εκλογικά ποσοστά του 2019, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ολική καθίζηση, χάνοντας περίπου το 50% της εκλογικής του δύναμης σε σχέση επίσης με τα εκλογικά ποσοστά του 2019.

Τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου έρχεται το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ να σκαρφαλώνει στο 8,7%, όπου φαίνεται  να υπερδιπλασιάζει τα εκλογικά της ποσοστά, ενώ από την άλλη μεριά, βλέπουμε τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης  να παρουσιάζουν μία πρωτόγνωρη αισθητή πτώση.

Όσο κι αν οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την πρόθεση της στιγμής ή όσο κι αν αυτές ελέγχονται για την αξιοπιστία τους, οι τάσεις κυρίως και όχι τα ποσοστά είναι ένα μέτρο που σχετικά αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό στην Βόρεια Ελλάδα;

Προφανώς οι αιτίες είναι εύκολα αναγνωρίσιμες, αν σκεφτεί κανείς ότι τα οικονομικά μέτρα της υγειονομικής κρίσης έχουν πλήξει περισσότερο τους βορειοελλαδίτες σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, οι επιπτώσεις από το λαθρομεταναστευτικό είναι  πιο έντονες, λόγω της δημιουργίας όλων και  περισσοτέρων νέων δομών εντός των αστικών και περιαστικών περιοχών,  η απογοήτευση από την μετέπειτα διαχείριση της συμφωνίας των Πρεσπών αφού η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε προεκλογικά πολλές προσδοκίες στους ψηφοφόρους της, ότι κάτι θα αλλάξει , όπου τελικά από το ‘’μία κακή συμφωνία’’ έφθασε στο σημείο να μιλάει για μια συμφωνία επωφελής για την χώρα και μάλιστα με την αμύθητη δήλωση της κας Μπακογιάννη, πέρσι στην βουλή, ότι ‘’και θα την σεβαστούμε και θα την τιμήσουμε’’, ενώ η ΝΔ δεν κρύβει την απροθυμία της να μην προβάλει βέτο στην ένταξη των Σκοπιανών στην ΕΕ, παρά τις δεκάδες καταγεγραμμένες παραβιάσεις έστω και αυτής της ετεροβαρούς συμφωνίας.

Αρα λοιπόν η οικονομική δυσπραγία, το έντονο λαθρομεταναστευτικό και η κακή διαχείριση στα εθνικά, δείχνουν την μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών της Μακεδονίας, και αυτό από ότι φαίνεται θα αποτυπωθεί στις επόμενες κάλπες, όσο κι αν ο κος Μητσοτάκης προσπαθεί με επικοινωνιακά τρικ να παρουσιάσει τον εαυτό του και την κυβέρνηση του, ότι σε αυτούς τους τομείς τα πάει καλά, η πραγματικότητα σύντομα θα τον διαψεύσει.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.