Όταν η Μενδώνη δήλωνε σίγουρη για το ήθος του Λιγνάδη

Τη βεβαιότητά της για το ήθος του πρώην καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, εξέφραζε ή υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη από το βήμα της Βουλής, τον Ιούνιο του 2020.

Υπενθυμίζεται πως η υπουργός πολιτισμού Λ. Μενδώνη είχε τοποθετήσει τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θεάτρο, με απευθείας διορισμό καταργώντας τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για διαγωνισμούς σχετικά με την πλήρωση των θέσεων των Καλλιτεχνικών Διευθυντών, τονίζοντας μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει το Tvxs.gr, πως η κίνησή της γίνεται «… για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Το kosmodromio.gr φέρνει στο φως ένα ακόμη βίντεο της υπουργού Πολιτισμού από το περασμένο καλοκαίρι, στις 22 Ιουνίου 2020, στο πλαίσιο της απάντησής της σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρολιάκου σχετικά με τις έντονες διαμαρτυρίες καλλιτεχνών για τον αποκλεισμό τους από το πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» και την αδιαφάνεια στις αναθέσεις.

Τότε η Λίνα Μενδώνη είχε εμφανιστεί σίγουρη για το ήθος του Δημήτρη Λιγνάδη εγκαλώντας μάλιστα τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνο Σκουρολιάκο, ο οποίος κατέθεσε τη σχετική ερώτηση, λέγοντάς του: «Εκτός αν εσείς και ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητείτε όχι μόνο τις ικανότητες αλλά και το ήθος του Λιγνάδη;». Ανέφερε δε πρώτο τον τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στη σειρά των λοιπών επικεφαλής των εποπτευόμενων πολιτιστικών οργανισμών.

https://www.youtube.com/watch?v=6w9OMipZ5Us&feature=emb_title

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.