Εκτός εαυτού ο Χατζηδάκης με τους γραφειοκράτες του υπουργείου: Δεν δικαιούστε να βγάζετε γλώσσα στους συνταξιούχους

“Απασφάλισε” ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος μιλώντας στη βουλή, στράφηκε κατά των γραφειοκρατών του υπουργείου Εργασίας για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην απονομή συντάξεων. Ο υπουργός Εργασίας προκάλεσε αίσθηση με την τοποθέτησή του, καθώς δεν συνηθίζει να υψώνει τους τόνους. “Θέλω να σας πω ανοιχτά και από την καρδιά μου. Και θέλω να το ακούνε και οι άνθρωποι που βγάζουν τις συντάξεις και οι άνθρωποι που περιμένουν τις συντάξεις. Ένα κράτος, όποιο και αν είναι αυτό, το οποίο καθυστερεί να δώσει τις συντάξεις για έναν χρόνο, για δύο χρόνια, για τρία χρόνια, για τέσσερα χρόνια, με συγχωρείτε δεν δικαιούται να βγάζει γλώσσα στους ασφαλισμένους και να τους περνάει από 40 κόσκινα μέχρι να τους δώσει έστω μια προσωρινή ενίσχυση. Με εμένα υπουργό, αποκλείεται να γίνει. Το ξεκαθαρίζω λοιπόν για να το ακούνε και οι όποιοι γραφειοκράτες. Δεν γίνεται να καθυστερούμε άλλο, το θέμα των συντάξεων θα λυθεί, θα αντιμετωπιστεί το θέμα των συμψηφισμών. Αλλά με συγχωρείτε. Στο Δημόσιο για παράδειγμα αυτοί που περιμένουν να πάρουν σύνταξη και τελικά δεν θα πάρουν τη σύνταξη που προσδοκούν οι ίδιοι να πάρουν είναι το 3%. Στο πρώην ΙΚΑ είναι λίγο μεγαλύτερο το ποσοστό. Αλλά για αυτά τα ποσοστά θα μπλοκάρουμε το σύστημα εσαεί; Δεν γίνεται. Δώσαμε 31% παραπάνω συντάξεις το 2020 απ’ ότι έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν 1,7 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές στον ΕΦΚΑ, ξεκίνησε τμηματικά να καταβάλλεται η ψηφιακή σύνταξη , θα προχωρήσουμε με αυτόν τον τρόπο στην καταβολή συντάξεων, σπάζοντας γραφειοκρατικά δεσμά, γιατί πάνω από όλα είναι ο πολίτης” είπε.

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι η τροπολογία για την καταβολή ενός ορισμένου αριθμού συντάξεων ανάλογα με τον χρόνο υποβολής αιτήσεως θα έρθει σύντομα στη Βουλή και θα επιδιώκει να καταβληθούν κάποιες εθνικές συντάξεις ως έναντι στους συνταξιούχους που έχουν κάνει αίτηση.

Δείτε το βίντεο μετά το 14.30′

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.