Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Επιχειρείτε να χειριστείτε την κοινή γνώμη με τρόπο που θα ζήλευε ο Όργουελ – Τι είπε για την Ικαρία

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, καταλογίζοντάς του «οργουελιανή αντίληψη στην διαχείριση της κοινής γνώμης». Χαρακτήρισε άκρως διχαστική την ομιλία του κ. Μητσοτάκη και τον κατηγόρησε για «λαθροχειρία» στην αντιμετώπιση των αγώνων της νεολαίας Λαμπράκη ενώ αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας είπε ότι διαλύει την τριτοβάθμια εκπαίδευση . «Είναι θράσος να κάνετε αναφορά στους αγώνες της νεολαίας Λαμπράκη, όταν η δική σας παράταξη ήταν απέναντι. Είναι λαθροχειρία να κάνετε αναφορές, στους νέους που το τότε κατεστημένο χαρακτήριζε «αλήτες με πρησμένα πόδια, όπως τώρα εσείς χαρακτηρίζετε αλήτες τους νέους που διαδηλώνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείτε να χειριστείτε τη κοινή γνώμη είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Θα τον ζήλευε ακόμη και ο Όργουελ. Εκμεταλλεύεστε τις έκτακτες συνθήκες και έχετε επιβάλει ένα καθεστώς φόβου και επιτήρησης. Όλα όσα σας ενοχλούν είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και απαγορευμένα. Ενίοτε επιβάλετε βαριά πρόστιμα και απαγορεύσεις. Όσα όμως δε σας ενοχλούν ή αντίθετα όσες απαγορεύσεις ενοχλούν εσάς ή τους φίλους σας, τις παρακάμπτετε. Γι’ αυτό και τόσους μήνες δεν δίνετε δεκάρα για τις συναθροίσεις στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, και δεν γίνονται εκεί τεστ και έχετε νομοθετήσει αν νοσήσουν οι εργαζόμενοι να κάνουν έναν μήνα απλήρωτες υπερωρίες. Γι’ αυτό και έναν μήνα τώρα δεν σας αφορά αν ο κορονοϊός κολλάει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και πρέπει να αραιώσετε τα δρομολόγια και να φέρετε περισσότερους συρμούς. Γι’ αυτό και ανοίγετε τα σχολεία διαρκώς όπως τα κλείνετε κάθε φορά, χωρίς περισσότερες τάξεις γιατί αυτό ενδεχομένως απαιτεί περισσότερους καθηγητές και δεν θέλετε να δώσετε δεκάρα στη δημόσια παιδεία», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ειδική αναφορά έκανε και στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία και “στην προκλητική παραβίαση των μέτρων από εσάς τους ίδιους”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και πρόσθεσε: «Αυτή η βαθιά υποκρισία αλλά και η υστεροβουλία διακρίνει και τη πολιτική σας για τα πανεπιστήμια… Δεν κάνετε κάτι παραπάνω από αυτό που είχατε σκοπό να κάνετε και στην υγεία».

“Συμπεριφέρεστε σαν να είστε σε άλλο τόπο και άλλο χρόνο. Βγήκατε χθες και δεν είπατε ούτε μια συγγνώμη. Μας είπατε πόσο κουραστικό ήταν το ταξίδι σας αλλά μια συγγνώμη δεν μας είπατε. Είναι εδώ και εννέα μήνες σε καραντίνα ο ελληνικός λαός και σας βλέπει και δεν έχετε ούτε ντροπή ούτε τσίπα για αυτά που κάνετε. Ήταν τόσο κουραστικό αυτό το ταξίδι που έπρεπε να σπάσετε αυτά τα μέτρα, πανηγυρίζατε κιόλας με τσαμπούνες ικαριώτικες και δεν έχετε να πείτε ούτε μια συγγνώμη για όλα αυτά. Γιατί; Μα γιατί έχετε την αίσθηση μιας ολοκληρωτικής υπεροπλίας” είπε ο κ. Τσίπρας.

“Φτάσατε στο σημείο να καταγγείλετε εμένα για κορονοσυγκεντρώσεις και τους νέους ανθρώπους που διαμαρτύρονται και διεκδικούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα αν έχουν αντίθετη άποψη . Έρχεστε και καταγγέλλετε εμένα ως διοργανωτή των κορονοσυλλαλητηρίων και ότι δέχομαι το ρίσκο να κολλήσουν οι άλλοι, με προφανή λαθροχειρία εδώ και αλλοίωση των λέξεων όσων είπα. Πολιτεύεστε με fake news και διαστρεβλώσεις, όπως έκανε ο Τραμπ δηλαδή. Στην πραγματικότητα έρχεστε να μας πείτε ότι επειδή βρισκόμαστε σε συνθήκες πανδημίας εσείς έχετε το δικαίωμα να κάνετε κορονογλέντια, αλλά οι φοιτητές δεν έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται” , τόνισε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.