Κεραμέως – Γεωργιάδης, οι χαμένοι της τελευταίας παρτίδας

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε σκληρή μάχη για να μην κλείσουν τα σχολεία πουθενά, ούτε στις πιο επιβαρυμένες περιοχές. Και η τελική απόφαση ήταν αντίθετη στην άποψη την οποία επίμονα υπερασπίστηκε. Μια μέρα πριν, σχεδόν είχε προαναγγείλει με δηλώσεις της ότι τα τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά παντού και εκ των υστέρων έχει κάθε λόγο να είναι δυσαρεστημένη.

Ο υπουργός που μπορεί να την καταλάβει είναι ο  Αδωνις Γεωργιάδης που εδώ και πολλές μέρες είχε ανοίξει με συνεντεύξεις του τα χιονοδρομικά αλλά τον διέψευσε η ζωή. Δεν σταμάτησε εκεί η πολιτική περιθωριοποίησή του. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν για τη λειτουργία του λιανεμπορίου δεν έχουν καμία σχέση με τις εισηγήσεις του. Ο ίδιος ήθελε το click in shop και φυσικά δεν ήθελε να κλείσουν πουθενά τα καταστήματα.

Και δεν είναι μόνο ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων δεν έλαβε υπόψιν τις προτάσεις τους, αλλά ούτε από το Μέγαρο Μαξίμου βρήκαν υποστήριξη. Αφέθηκαν μόνοι να το παλεύουν χωρίς αποτέλεσμα.

Γιατί τέτοιο πείσμα για ανοιχτά σχολεία και μαγαζιά;

Βουλευτές της ΝΔ πιστεύουν ότι και οι δύο έχουν μεγάλη αγωνία για τη δημιουργία θετικής ατζέντας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Η υπουργός Παιδείας τα έχει σπάσει με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, σε όλες τις βαθμίδες, και χρειάζεται εναγωνίως την ταύτισή της με κάποια επιτυχία. Για την ίδια, η ομαλή λειτουργία των σχολείων χωρίς να συντελείται υπερμετάδοση είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να της συμβεί. Τουλάχιστον, δεν δέχεται επιθέσεις γι αυτό, όπως συμβαίνει με ο,τιδήποτε άλλο κάνει.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης έχει εξοργίσει τον κόσμο της εστίασης με την αλαζονεία του (“δώστε σε μένα τα κλειδιά”). Αν φέρει απέναντί του και τον κόσμο του εμπορίου, δεν του μένουν και πολλοί σύμμαχοι. Επενδύσεις δεν γίνονται, το Ελληνικό έχει κολλήσει, τι υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι; Και τι απολογισμό θα έχει να κάνει όταν έρθει η ώρα των εκλογών;

Αν θυμηθεί κανείς ότι και οι δύο εκλέγονται στον βόρειο τομέα της Β Αθήνας, μπορεί να υποθέσει ποιοι ενδεχομένως θα χαίρονται με τα παθήματά τους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.