ΝΔ: Εικόνα διάλυσης και άρωμα εκλογών!

Λάδι στη φωτιά έριξαν οι δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος μίλησε για εκβιασμό από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά, μετά τη συνέντευξη που έδωσε στην “Καθημερινή”. Στη συνέντευξη αυτή, ο πρώην πρωθυπουργός αντιτέθηκε στην απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να πάει σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία χωρίς να έχει καθοριστεί το πλαίσιο συζήτησης από τις δύο πλευρές και με την Άγκυρα να θέτει ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εθνική κυριαρχία.

Η απάντηση στον κ. Γεραπετρίτη δόθηκε μέσω του Χρύσανθου Λαζαρίδη, ο οποίος κάλεσε τον υπουργό Επικρατείας να ρωτήσει τον Μητσοτάκη για το πως εκλέχθηκε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας το 2016!

Ενώ πρόσθεσε πως «τότε ο κύριος Γεραπετρίτης ήταν στο Ποτάμι και δεν ήξερε», αλλά «επειδή είναι έξυπνος άνθρωπος και θα έχει ρωτήσει, θα ξέρει ότι ο Σαμαράς δεν εκβιάζει». Συμπλήρωσε δε ότι «αυτά στο Ποτάμι ίσως να συνηθίζονταν, στη Ν.Δ. δεν…», επιβεβαιώνοντας τη δυσανεξία της «δεξιάς» πτέρυγας του κόμματος για την πολιτική προέλευση συνεργατών του κ. Μητσοτάκη.

Απάντηση δόθηκε και στην Ντόρα Μπακογιάννη από τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, με αφορμή τη δήλωσή της ότι «κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του (σ.σ.: του Αντ. Σαμαρά) οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία προχωρούσαν».

«Η κυρία Μπακογιάννη δεν έχει καταλάβει ότι από πέρυσι μέχρι φέτος έχουν γίνει όλες οι προκλήσεις που δεν είχαν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια; Δεν το έχει καταλάβει και, κατά τα άλλα, ασχολείται με την εξωτερική πολιτική» ανέφερε σε επιθετικό τόνο επιχειρώντας να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα. Κάλεσε μάλιστα την πρώην υπουργό Εξωτερικών «να κουνήσει το κεφάλι της», διότι «εκείνη λέει ‘διερευνητικές τότε, διερευνητικές και τώρα’. Ντροπή! Είχαμε περατζάδες του Oruc Reis τότε (σ.σ.: επί πρωθυπουργίας Σαμαρά); Ήταν νομιμοποίηση τετελεσμένων εκείνες; Τώρα είναι; Θα έκανε ο Σαμαράς διερευνητικές με τουρκολιβυκό;».

Την ίδια ώρα σύμφωνα με έρευνα της aboutpeople το 28,6% των ψηφοφόρων της ΝΔ συμφωνεί με τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά για τα ελληνοτουρκικά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.