Η υποτέλεια των κομμάτων του συστήματος στις εντολές της ΕΕ και το χάιδεμα στην Τουρκία

Σωτήρης Γκεκόπουλος-συν/χος Δικηγόρος Θεσσαλονίκης, αρθρογράφος-πολιτικός αναλυτής

 

Αν και αποδεχθήκαμε συρόμενοι από τις εντολές της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία για την έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών που αρχίζουν μεθαύριο  25.01.2021, καθημερινά σχεδόν γινόμαστε μάρτυρες της συνέχισης της επιθετικής ρητορικής της Άγκυρας που προβάλλει σε κάθε τόνο τις διεκδικήσεις της και την επιμονή της να αποτελέσουν αντικείμενο του διαλόγου, αφού χωρίς αυτές ο διάλογος  δεν θα έχει νόημα (Τσαβούσογλου).

Αντίθετα η Κυβέρνηση χωρίς να μιλάει ξεκάθαρα προς τον Ελληνικό λαό κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της, αναμασώντας το παραμύθι ότι το  μοναδικό ζήτημα του διαλόγου είναι  δήθεν  μόνο  η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών (ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδας). ΄

Όμως ήρθε η ώρα η  Κυβέρνηση να πρέπει να  μιλήσει ξεκάθαρα στον Ελληνικό λαό  και να τον προετοιμάσει γι αυτά που έρχονται, επειδή άριστα γνωρίζει τις προθέσεις της Τουρκίας, η οποία δεν τις κρύβει για τα ζητήματα που θέλει να τεθούν  για σειρά άλλων παράνομων διεκδικήσεών της. Και μόνο η προ ημερών  αναφορά του βουλευτή Επικρατείας και σύμβουλου του Πρωθυπουργού περί κόκκινης γραμμής στα 6 μίλια στην περιοχή του Καστελόριζου, αν δεν υποκρύπτει κάποιας μορφής υπόγεια συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών προς βλάβη των νόμιμων συμφερόντων μας, αποτελεί ομολογία αρχής περιορισμού της εθνικής μας κυριαρχίας με προφανή σκοπό την τελική προσφυγή στην Χάγη.

Αλλωστε το πρόσχημα για την παραπομπή των διαφορών μας με την γείτονα στην Χαγη , όπου είναι βέβαιο ότι  θα συνεκτιμηθούν και τα τετελεσμένα που εν τω μεταξύ δημιουργήθηκαν  από την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των τουρκικών πολεμικών και μη σκαφών στην υφαλοκρηπίδα μας θα το δρομολογήσει η ενδεχόμενη αποτυχία των διερευνητικών συνομιλιών.

Και αυτό  επειδή το πολιτικό σύστημα δια της Κυβέρνησης, έχει από καιρό επιλέξει ότι η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας προς την Τουρκία είναι μονόδρομος και θα πρέπει να γίνει μέσω του Δικαστηρίου της Χάγης. Αυτό βεβαίως δεν συνομολογείται ευθέως αν και  το είπε εμμέσως πλήν σαφώς  και ο Πρωθυπουργός σε παλαιότερη συνέντευξή του, όπου σαφώς υπονόησε ότι «Η αβεβαιότητα της έκβασης της απόφασης του Δικαστηρίου συνιστά και ενδεχόμενο απώλειας κάποιων κεκτημένων δικαιωμάτων μας».

Και βεβαίως με την επιλογή αυτή η Κυβέρνηση θα πεί  στον Ελληνικό λαό ότι για να αποφύγουμε τον πόλεμο αποδεχθήκαμε την παραπομπή στο Δικαστήριο της Χάγης, ως το μόνο δικαιοδοτικό όργανο  για την επίλυση των διαφορών μεταξύ κρατών. Και η καθυστέρηση επί τρίμηνο περίπου για την έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών προέκυψε από την επιθετική ρητορική  της Τουρκίας που εμπόδισε την Κυβέρνηση  να αποδεχθεί φερόμενη υποτελώς να καθίσει σε τραπέζι με τον «πειρατή» για να διαπραγματευθεί για όσα θα αποδεχόμασταν  να παραχωρήσουμε και όχι μόνο να επιλύσουμε, όπως και σε προηγούμενο άρθρο μας (20.10.2020) είχαμε αναφερθεί διεξοδικότερα.

ΙΌμως, ως φαίνεται η υποτέλεια της κυβερνητικής πολιτικής επεκτείνεται και με πανομοιότυπη συμπεριφορά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, που υπηρετούν πιστά το πολιτικό σύστημα. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που σε ορισμένα θέματα δεν υπάρχει καμία διαφορά στην πολιτική που ασκούν ιδιαίτερα στο Ευρωκοινοβούλιο με την στάση των Ευρωβουλευτών τους.

Προ μηνός περίπου σε πρόταση στο Ευρωκοινοβούλιο να κηρυχθεί η παράνομη και παρακρατική οργάνωση των «Γκρίζων Λύκων» στην Τουρκία ως τρομοκρατική, είκοσι ένας (21) ευρωβουλευτές από τους 24 ψήφισαν αρνητικά και μόνο τρείς θετικά. Κατά σύμπτωση (;) οι ίδιοι ευρωβουλευτές που ανήκουν στα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ δεν ψήφισαν την πρόταση τροπολογιών που κατέθεσε η ομάδα ΙD (Σαλβίνι, Λεπέν Αfd και άλλοι ) που καλούσε σε τερματισμό των σφαγών των Χριστιανών παγκοσμίως και την καταδίκη της Τουρκίας για τις εισβολές σε Συρία Λιβύη Σομαλία και Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Τις τροπολογίες αυτές ψήφισαν όπως και την πρόταση για τους «Γκρίζους Λύκους»  μόνο οι τρείς  ανεξάρτητοι ευρωβουλευτές Γιάννης Λαγός και Α. Κωνσταντίνου και ο Ε. Φράγκος (Ελληνική Λύση) αλλά και αρκετοί ευρωβουλευτές που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα (όπου ανήκει και η ΝΔ). Προς ενημέρωση των αναγνωστών μας παραθέτουμε τις δύο αυτές τροπολογίες (Πηγή Pronews.gr)

Τροπολογία 20α.

«Υπογραμμίζει τον ρόλο της Τουρκίας στη δημιουργία νέων συγκρούσεων και στην κλιμάκωση υφιστάμενων συγκρούσεων σε διάφορες ευάλωτες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, της Συρίας, της Λιβύης, της Σομαλίας και του Ναγκόρνο-Καραμπάχ” στο πλαίσιο αυτό , καλεί την ΕΕ να τερματίσει οριστικά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, καθώς η Τουρκία δεν συμμερίζεται τις ευρωπαϊκές μας αξίες ούτε αποτελεί ευρωπαϊκή χώρα»

Τροπολογία 29α.

Καταδικάζει, ειδικότερα, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τις βομβιστικές επιθέσεις κατά χριστιανικών κοινοτήτων» εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον Χριστιανών από ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες σε όλο τον κόσμο: καταδικάζει αυστηρά την επίθεση την παραμονή των Χριστουγέννων του 2019 και την εκτέλεση 11 ατόμων στη Νιγηρία την ημέρα των Χριστουγέννων του 2019, τονίζει τη σημασία της προστασίας της μεγαλύτερης διωκόμενης θρησκευτικής μειονότητας στον κόσμο, δηλαδή των Χριστιανών προειδοποιεί ότι η δίωξη των Χριστιανών πλησιάζει τα επίπεδα γενοκτονίας» επισημαίνει τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν τα κράτη μέλη της ΕΕ καταδικάζοντας και αντιμετωπίζοντας αυτές τις επιθέσεις κατά κοινοτήτων που μοιράζονται τη δική τους χριστιανική κληρονομιά ανησυχεί έντονα για την αύξηση των περιστατικών βεβήλωσης και βανδαλισμού ιερών και θρησκευτικών χώρων

Τροπολογία 32.

Είναι της άποψης ότι η ΕΕ πρέπει να σταματήσει επειγόντως και δια παντός όλες τις διαπραγματεύσεις προσχώρησης με την Τουρκία και θα πρέπει, αμελλητί, να σταματήσει κάθε χρηματοδότηση προς την Τουρκία, καθώς δεν αποτελεί ευρωπαϊκή χώρα και έχει επανειλημμένα υπονομεύσει τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, ιδίως υπό το πρίσμα της συνεχιζόμενης δημοκρατικής οπισθοδρόμησης και της αυξανόμενης επιθετικότητας της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, η οποία συμβάλλει στην κλιμάκωση των εντάσεων και έχει αποσταθεροποιητικό αντίκτυπο που απειλεί την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τον Νότιο Καύκασο, καθώς και στις συγκρούσεις στη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Συγχαρητήρια λοιπόν στο σάπιο και υποτελές πολιτικό σύστημα που εξαπατά με τα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑ και ΚΚΕ τον Ελληνικό λαό, με τις δήθεν πατριωτικές κορώνες τους υπέρ των Ελληνικών συμφερόντων στα εξωτερικά θέματα και υπόγεια εξυπηρετεί εμμέσως πλήν σαφώς τα συμφέρονται της Άγκυρας αφού όπως φαίνεται είναι θέμα χρόνου να παραδώσουμε μέρος από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με συμφωνία κομμάτων που θα υπερβαίνουν σε δύναμη τους 180 βουλευτές για να υπάρχει και η συνταγματικά απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/5 που δεν τόλμησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει και αρκέσθηκε στους 153 επιλήσμονες του πατριωτικού τους καθήκοντος βουλευτές.

Γι αυτό ο τουρκικός τύπος συχνά μας λοιδωρίζει για όσα κάνουμε ή δεν κάνουμε στις μεταξύ μας θεωρητικές αντιθέσεις. Αιδώς Αργείοι.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.