Ο Α.Σαμαράς κήρυξε τον πόλεμο σε Κ.Μητσοτάκη: Τάσσεται κατά των διερευνητικών, Χάγης & μνημονίων με Σκόπια

Ο Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξη-κόλαφο στην «Καθημερινή της Κυριακής» που θα δημοσιευτεί αύριο εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική τασσόμενος κατά των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, της προσφυγής στη Χάγη αλλά και των μνημονίων συνεργασίας με τα Σκόπια τα οποία δηλώνει μάλιστα πως θα καταψηφίσει! 

Ο πρώην πρωθυπουργός τάσσεται κατά των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, δύο ημέρες πριν από τη συνάντηση των διπλωματικών αποστολών Ελλάδας και Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, σημειώνοντας πως «με “πειρατές” δεν κάνεις διάλογο. Τον επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις γιατί έτσι γίνεται πιο αδίστακτος».

Σημειώνει επίσης ότι η έναρξη των διερευνητικών «ακυρώνει κάθε συζήτηση για κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι η διεθνής κοινότητα δεν “τιμωρεί” μια χώρα που αυτή τυπικά διαπραγματεύεται».

Την ίδια στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς αντιτίθεται και στην ενδεχόμενη προσφυγή στη Χάγη που έχει προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο «θα παραιτηθούμε εξ αρχής, μόνοι μας, από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το Διεθνές Δίκαιο».

Ο πρώην πρωθυπουργός δε μένει όμως εκεί, αλλά προαναγγέλλει ότι θα καταψηφίσει τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια, όταν αυτά έρθουν στη Βουλή. «Ούτε το πρόβλημα λύθηκε, ούτε κανένα καλό είδε η Ελλάδα. Μόνο μια αφόρητη εθνική ζημιά δίνοντας όνομα, ταυτότητα, γλώσσα. Τι περιμένετε λοιπόν να κάνω;» αναφέρει με νόημα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει στον «πάγο» εδώ και μήνες την επικύρωση των τριών συμφωνιών.

Στο πρωτοσέλιδο της Καθημερινής που θα δημοσιευθεί αύριο διαβάζουμε: 

«Κατά των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του στην “Κ”, τονίζοντας πως τον επεκτατισμό δεν τον κατευνάζεις. Παράλληλα αντιτίθεται και σε προσφυγή στη Χάγη υπογραμμίζοντας πως με αυτό τον τρόπο “θα παραιτηθούμε εξ’ αρχής μόνοι μας από όσα προβλέπει υπέρ μας το σιεθνές δίκαιο” Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών σημειώνει πως “το πρόβλημα που είχαμε μετασχηματίστηκε σε άλλο πιο επικίνδυνο”.

«Μόνον με αποτροπή αντιμετωπίζεται ο επεκτατιστής. Η έναρξη των διερευνητικών ακυρώνουν κάθε συζήτηση για κυρώσεις στην Άγκυρα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.