Άγριο στρίμωγμα Ντόρας σε Κυριάκο για τη μυστική διπλωματία Βερολίνου-Άγκυρας και … “νεύμα” σε Δένδια να το “πάρει πάνω του”!

Δεν πέρασε απαρατήρητη για τους γνωρίζοντες η ηχηρή διαφοροποίηση της Ντόρας Μπακογιάννη χθες στη Βουλή όπου σε αντίθεση με την επίσημη κυβερνητική αφωνία … άσκησε δριμεία κριτική αλλά και επίθεση στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας που … έχασκε με το στόμα σιωπηλό όση ώρα ο Τουρκος ΥΠΕΞ, Μ. Τσαβούσογλου εξαπέλυε ευθεία ρηματική απειλή κατά της Ελλάδας. κατά τη συνάντηση των δύο στην Άγκυρα!

Η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε αδιανόητο το ενδεχόμενο να έμεινε «μουγκός» -αν δεν χάθηκε στη μετάφραση- o Γερμανός υπουργός Εξωτερικών και κάλεσε τον Νίκο Δένδια να του ζητήσει εξηγήσεις.

«Θα πρέπει να μας εξηγήσει. Χάθηκε στη μετάφραση η ευθεία απειλή κατά της Ελλάδος; Δεν μεταφράστηκε και δεν την κατάλαβε ή την κατάλαβε και έμεινε μουγκός; Γιατί αν την κατάλαβε και έμεινε μουγκός έχουμε κάθε δικαίωμα να πούμε σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αυτό δεν μπορεί να είναι θέση εταίρου εντός Ε.Ε. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Δεν νοείται χώρας εκτός Ε.Ε να απειλεί χώρα εντός Ε.Ε και ο υπουργός Εξωτερικών αυτής τη χώρας να μην απαντά», σημείωσε αρχικά η βουλευτής της ΝΔ.

Συνεχίζοντας, η ίδια, εξέφρασε την ελπίδα της να πρόκειται περί παρερμηνείας, είτε λόγω του ότι τα τούρκικα είναι μια δύσκολη γλώσσα και η μετάφραση στα γερμανικά δεν είναι εύκολη είτε γιατί δεν μεταφράστηκε καν η επίμαχη απειλή του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών.

Σε διαφορετική περίπτωση όπως είπε η κ. Μπακογιάννη, η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να εκφράσει εντονότατα τη δυσαρέσκειά της απέναντι στη χθεσινή θέση. Σχολίασε, δε, ότι οι απειλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου ήταν αναμενόμενες υπό το βάρος της πίεσης που δέχεται η Άγκυρα και η τουρκική ηγεσία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή κοινή συνέντευξη τύπου με τον Χάικο Μάας, ο Μεβλέτ Τσαβούσογλου, είχε επιτεθεί στην Ελλάδα καταλογίζοντάς της – στο πλαίσιο της γνωστής μαύρης προπαγάνδας – προβοκάτσιες, σημειώνοντας πως: «αν η Ελλάδα κάνει ό,τι θέλει δεν θα έχουμε μόνο ατύχημα αλλά η Άγκυρα θα κάνει ό,τι πρέπει».

Επίσης είναι γνωστές οι “πολικές” θερμοκρασίες στις σχέσεις του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια με την επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού κ Σουρανή, που είναι εκείνη που πρωτοστατεί στις επαφές Βερολίνου-Άγκυρας-Αθηνών, αλλά και τα δύο κεντρα χάραξης εξωτερικής πολιτικής που καταγραφονται εδω και καιρό…

 

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.