Ο Μητσοτάκης «άδειασε» τον Άδωνι για τη Θεσσαλονίκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «άδειασε» τον Άδωνι Γεωργιάδη για τη Θεσσαλονίκη και την εισήγηση λοιμωξιολόγων για λοκντάουν πριν τον Άγιο Δημήτριο στη συμπρωτεύουσα, όπως έχει πει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε δηλώσεις του.

Η Ελλάδα τα έχει καταφέρει σχετικά καλύτερα από άλλες χώρες της Ευρώπης σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της πανδημίας.

Αυτή τη στιγμή η πανδημία υποχωρεί στην χώρα μας, τόνισε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ουδέποτε η επιτροπή μας εισηγήθηκε κλείσιμο της Θεσσαλονίκης προ των εορτών της 26ης και 28ης Οκτωβρίου.

Έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τη στήριξη του ΕΣΥ στην Βόρειο Ελλάδα, σημείωσε και προσέθεσε:

Στερείται οποιαδήποτε σοβαρότητας η πρόταση Τσίπρα να πάρουμε τις παντέντες και να παρασκευάζουμε στην Ελλάδα τα εμβόλια.

Αυτό που βλέπω δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά απογοήτευση.

Γιατί να συζητήσουμε πίσω από τις κλειστές πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου και όχι ενώπιον των πολιτών στη Βουλή, διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Διπλάσιες δόσεις εμβολίων από όσες χρειαζόμαστε

Για τα εμβόλια τόνισε ότι έχουμε προαγοράσει το διπλάσιο των δόσεων εμβολίων, από αυτό που χρειαζόμαστε, αυτό μπορώ να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό.

Θα έχουμε μέχρι τα τέλη Μαρτίου περί τα 4 εκατομμύρια δόσεις, άρα θα μπορέσουμε να εμβολιάσουμε περί τα 2 εκατομμύρια συμπολιτών μας.

Από τον Φεβρουάριο θα δημιουργήσουμε στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη 4 μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, είπε ο πρωθυπουργός.

Μην έχουμε αυταπάτες πως κάποιες χώρες ή εταιρείες θα ζητούν έγγραφα σχετικά με τον εμβολιασμό, τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης σχετικά με τη σημερινή του πρωτοβουλία περί πιστοποιητικού εμβολιασμού, που θα συζητηθεί σε επίπεδο ΕΕ.

Είμαι αισιόδοξος για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι σημείωσε και προσέθεσε: Μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού πληθυσμού.

Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, σε καμία περίπτωση δεν θα παραβιάσουμε την ευρωπαϊκή συμφωνία για την αγορά εμβολίων. Δεν μπορεί να έχουμε μία Ευρώπη ala carte τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά τόνισε επίσης.

Δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην εκταμίευση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης

Εκτιμώ πως δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά στην εκταμίευση των πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Έχουμε από τα καλύτερα σχέδια μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, σημείωσε ο Μητσοτάκης εν όψει της οριστικοποίησης του σχεδίου, που θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επιστρεπτέα προκαταβολή για όσο υπάρχει ανάγκη

Ξέρω πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στην πραγματική οικονομία.

Το Κράτος ήταν, είναι και θα είναι δίπλα σε επιχειρήσεις και εργαζομένους.

Αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση κινήθηκε με ταχύτητα και με διάρκεια επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε:

Έχουμε δώσει πολλά χρήματα και σας λέω πως θα συνεχιστεί η επιστρεπτέα προκαταβολή για όσο υπάρξει αυτή η ανάγκη.

Με ενδιαφέρει να λειτουργήσει το click away, ή να επιτραπεί η είσοδος στα καταστήματα

Προφανώς και με ενδιαφέρει πάρα πολύ στο καθεστώς που είμασταν τα Χριστούγεννα, να λειτουργήσει το click away, ή να επιτραπεί σε πολίτες να εισέλθουν στα καταστήματα.

Αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με δική μου απόφαση έκλεισα τις δύο πρώτες εβδομάδες την οικονομική δραστηριότητα, προκειμένου να προλάβω ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, τόνισε.

Στα Θεοφάνεια υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Εκκλησία, ύστερα όμως η Εκκλησία επέδειξε συμμόρφωση στα μέτρα.

Θα υπάρξει νέο πρόγραμμα Γέφυρα που θα επιτρέψει στους ενήμερους δανειολήπτες να χρηματοδοτήσουν μεγάλο μέρος των δανείων τους, δήλωσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως «θέλουμε να βοήθήσουμε το εμπόριο να ξεμπλοκάρει».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.