Θεοχάρης: Τι συζητείται στην Ε.Ε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

«Ο τουρισμός στην Ελλάδα θα ανοίξει με ισορροπημένο τρόπο και προσεκτικά βήματα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος απάντησε και σε ερώτηση για το αν θα έρχονται στη χώρα μόνον οι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί.

Ο κ. Θεοχάρης, λοιπόν, υποστήριξε ότι «τα δεδομένα δεν μας επιτρέπουν κάτι τέτοιο», σημείωσε ωστόσο ότι «είναι ανοικτή η συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το πιο πιθανό είναι ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί θα έχουν λιγότερη ταλαιπωρία, καθώς δεν θα υποβάλλονται σε τεστ».

Ο υπουργός Τουρισμού, αναφέρθηκε και στο κατά πόσον τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα ισχύσουν και την επόμενη χρονιά, ο υπουργός Τουρισμού απάντησε πως «φυσικά θα τα έχουμε και την επόμενη χρονιά». Πρόσθεσε δε ότι αποτελούν έναν «παράγοντα που πρώτον δίνει το αίσθημα της ασφάλειας στον τουρίστα ο οποίος ταξιδεύει και δεύτερον η πολύ καλή υλοποίησή τους από την πλευρά των ιδιωτικών επιχειρήσεων, των ξενοδοχείων και των άλλων επιχειρήσεων του τουρισμού στη χώρα μας έδωσε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Για τους μη εμβολιασμένους, όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, θα υπάρχουν διευρυμένα εργαλεία ελέγχου στα σύνορα, ενώ όπως υπογραμμίζει ο υπουργός υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που επλήγησαν από την επιδημιολογική κρίση.

Δείτε τα βίντεο:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.