Αγωγή ΑΔΕΔΥ κατά του Τζήμερου για τους “ασπόνδυλους”

Αγωγή σε βάρος του Θάνου Τζήμερου για την αναφορά του σε “κηφήνες εργατοπατέρες” και “ασπόνδυλους”, σε ανάρτηση που είχε κάνει στα social media στις 26 Νοεμβρίου 2020, κατέθεσε με ομόφωνη απόφασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, κάνοντας λόγο για “υβριστική” και “συκοφαντική” ανάρτηση.

Η αγωγή δικάζεται στις 11 Φεβρουαρίου 2021 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και η ΑΔΕΔΥ ζητεί την αφαίρεση “της προσβλητικής ανάρτησης, την δημοσίευση κειμένου αποκαταστατικού του κύρους και της αξιοπιστίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.”, όπως και χρηματική ικανοποίηση ύψους 40.000 ευρώ προς την ίδια τη συνδικαλιστική οργάνωση και 90.000 ευρώ συνολικώς προς τα μέλη της Εκτελεστικής της Επιτροπής. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το επιδικαζόμενο από το Δικαστήριο ποσό “θα διατεθεί προς ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στο πλαίσιο της αλληλέγγυας προσπάθειας και του αγώνα όλων μας κατά της πανδημίας”.

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι “η προσφυγή στη δικαιοσύνη κρίθηκε επιβεβλημένη μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να αφαιρεθεί εκουσίως η ανάρτηση από τον κ. Τζήμερο, μέσω εξώδικης οχλήσεως που του εστάλη, την οποία και ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την 14.12.2020 διακωμωδώντας την με ειρωνικό τρόπο και επιδεικνύοντας για μία ακόμη φορά καταφρόνηση προς την ίδια την ΑΔΕΔΥ και το συνδικαλιστικό κίνημα εν γένει”.

 

Η ανάρτηση του Θάνου Τζήμερου  

Στην ανάρτηση που είχε κάνει στο Facebook, ο Θάνος Τζήμερος είχε γράψει: “Να τελειώνουμε με τη δικτατορία των κηφήνων εργατοπατέρων της ΑΔΕΔΥ. Εμείς τους σημερινούς απεργούς θα τους είχαμε ήδη απολύσει. Αν θέλετε να σας διοικεί η ΑΔΕΔΥ, συνεχίστε να ψηφίζετε ασπόνδυλους”.

Δείτε ΕΔΩ την αγωγή που κατέθεσε η ΑΔΕΔΥ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.