Οι ανοιχτοί λογαριασμοί του Πάνου Καμμένου

Άννα Γκρίτζη

 

Η καταδίκη του Πάνου Καμμένου για τις συκοφαντίες σε βάρος του Αντρίκου Παπανδρέου σηματοδοτεί το κλείσιμο ενός κύκλου για τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας που, παρά την αποχώρησή του από την ενεργό πολιτική, έχει δικαστικές εκκρεμότητες που δεν τον αφήνουν να ησυχάσει.

Ο πρώην πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα καταβάλει αποζημίωση συνολικού ύψους 50.000 ευρώ  συν τους τόκους  στον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού τον οποίο είχε καταγγείλει για δήθεν εμπλοκή του σε CDS (ασφάλιστρα κινδύνου), με αποτέλεσμα, κατά τους ανερμάτιστους ισχυρισμούς του, να επωφεληθεί από τη χρεοκοπία της χώρας.

Οταν έστησε αυτή τη θεωρία, το 2011, ο Π. Καμμένος ήταν ακόμη βουλευτής της ΝΔ και δεν είχε ανοίξει τα φτερά του ως πολιτικός αρχηγός όπως συνέβη το 2012 με την ίδρυση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» που ολοκλήρωσαν τον πολιτικό τους βίο επτά χρόνια αργότερα.

Μετά τις ευρωεκλογές του 2019 και τη συντριβή του κόμματός του, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη δημόσια αρένα. Είχε προηγηθεί η ηρωική έξοδός του από την κυβέρνηση Τσίπρα με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών.

Μετεκλογικά, ο Π. Καμμένος εμφανίστηκε αδυνατισμένος ως έμπορος αυτοκινήτων και εγκατέλειψε ακόμη και τον δυναμικό λογαριασμό του στο twitter όπου για χρόνια ήταν εξαιρετικά ενεργός.

Πρόσφατα, επανεμφανίστηκε στα social media με υπονοούμενα για χαριστική μεταχείριση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με χορήγηση ειδικής θεραπείας για τον κορονοϊό και τότε οι μυημένοι στα εκκλησιαστικά έκαναν λόγο για δογματικές διαφορές.

Η ΝΔ είχε προαναγγείλει εξεταστικές σε βάρος του Π. Καμμένου, ειδικά για την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Σαουδική Αραβία, αλλά μετά τις εκλογές τον ξέχασε και δεν ασχολήθηκε μαζί του. Σαν να μην υπήρξε ποτέ.

Ο ίδιος πριν από λίγες μέρες έκανε μια αναπάντεχη παρέμβαση μιλώντας στο real.gr δηλώνοντας υποταγή στον Β. Μαρινάκη με τον οποίο είχε ανοιχτούς λογαριασμούς σε διάφορα επίπεδα.

«Δέχθηκα και δέχομαι αήθεις επιθέσεις από πρωτοκλασάτα στελέχη συγκεκριμένου συγκροτήματος και μάλιστα σε βάρος της οικογένειας μου και των ίδιων των παιδιών μου. Αλλά επειδή θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος και δίκαιος, αυτό δεν έχει καμία σχέση με σενάρια τα οποία περιγράφονται στον ελληνικό και ξένο Τύπο όπως στο περιοδικό New Republic. Η αντιπαράθεση μου με το συγκρότημα Τύπου και τα στελέχη του δεν σημαίνει ότι αληθεύουν δήθεν πληροφορίες ότι είχα ενημέρωση από ξένες υπηρεσίες για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία. Εξάλλου εμπιστεύομαι την ελληνική δικαιοσύνη η οποία πρόσφατα απεφάνθη περί της μη εμπλοκής του συγκεκριμένου με υποθέσεις ναρκωτικών και συγκεκριμένα για την μεταφορά τριών τόνων ηρωίνης με το Noor one».

Τελείωσαν τα βάσανα για τον Π. Καμμένο; Οχι βέβαια. Εκκρεμεί δικαστική απόφαση για τη μήνυση που έχει καταθέσει σε βάρος του ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος τον κατηγορεί για εξύβριση και απειλές μέσω sms με φόντο το μακεδονικό.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο Π. Καμμένος είναι το πρόσωπο που επικαλούνται στο Κίνημα Αλλαγής οι πολέμιοι της «προοδευτικής διακυβέρνησης» για να υποστηρίξουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι προοδευτικό κόμμα αφού συγκυβέρνησε με τους ΑΝΕΛ.

Θα απασχολήσει επίσης το συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όποτε γίνει, αφού παράγοντες της Προοδευτικής Συμμαχίας σκοπεύουν να ζητήσουν δέσμευση από την ηγεσία ότι δεν θα επαναληφθεί ανάλογο μοντέλο κυβερνητικής συνεργασίας στο μέλλον.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.