Από τον Πομπέο μάθαμε για τη συνεργασία της κυβέρνησης με την Palantir…!!

Από δελτίο τύπου της Αμερικάνικης πρεσβείας μάθαμε για την συνεργασία της χώρας μας με την Palantir…

Την συνεργασία με την Palantir ανέφερε ο Πομπέο κατά την διάρκεια της υπογραφής Τεχνολογική κι επιστημονική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ, που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη στις 28Σεπ. 2020

Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου της Αμερικανικής Πρεσβείας σχετικά με την πιο πάνω συμφωνία 

palantir2

palantir3

Φυσικά και τα ελληνικά σάιτ και ΜΜΕ δεν αναφέρθηκαν στην Palandir…

Σας θυμίζουμε πως στις 3 Δεκ. 2020 ο κ. Πρωθυπουργός μίλησε σε τηλεδιάσκεψη με τον Δντα σύμβουλο και συνιδρυτή της Palantir Άλεξ Κάρπ

palantir4

Διαβάστε τώρα μερικές από τις αποκαλύψεις μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων για τα έργα και τις ημέρες της  Palantir…

Deutsche Welle

palantir1

Αμαυρωμένη φήμη 

Η φήμη της Palantir αμαυρώνεται από μια σειρά σκανδάλων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της φερόμενης συμμετοχής της στην παραβίαση δεδομένων Cambridge Analytica, όπου τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του Facebook συλλέχθηκαν από τη βρετανική εταιρεία χωρίς συγκατάθεση, κυρίως για χρήση σε πολιτικές διαφημίσεις.

Στο ενημερωτικό δελτίο IPO, ο διευθύνων σύμβουλος Alex Karp αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι η Palantir “απέρριψε επανειλημμένα τις ευκαιρίες πώλησης, συλλογής ή εξόρυξης δεδομένων”, ενώ άλλες εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων   ορισμένων από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, “έχτισαν ολόκληρες επιχειρήσεις να κάνοντας ακριβώς αυτό. “

Επιπλέον, η Palantir είναι στο σκοπευτικό από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω των συμβάσεών της με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και την υπηρεσία μετανάστευσης και των τελωνείων των ΗΠΑ (ICE), συμπεριλαμβανομένου λογισμικού που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση μεταναστών στα σύνορα…

Bloomberg

Palantir%2BKnows%2BEverything%2BAbout%2BYou

Ψηλά πάνω από τον ποταμό Hudson στο κέντρο του Τζέρσεϊ Σίτι, ο πρώην πράκτορας μυστικής υπηρεσίας με την ονομασία Peter Cavicchia III έτρεξε ειδικές επιχειρήσεις για την JPMorgan Chase & Co. Οι ομάδες του εσωτερικών απειλών – τα περισσότερα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είχαν από μια – χρησιμοποιούσαν αλγόριθμους υπολογιστών για την παρακολούθηση των υπαλλήλων της τράπεζας, φαινομενικά για προστασία από περίεργους πελάτες και άλλους απατεώνες.

Βοηθούμενοι από 120 «μηχανικούς» από την εταιρεία εξόρυξης δεδομένων Palantir Technologies Inc., την οποία ενέπλεξε η JPMorgan το 2009, η ομάδα του Cavicchia άδειασε-τράβηξε ηλεκτρονικά μηνύματα και τα ιστορικά του προγράμματος περιήγησης, τοποθεσίες GPS από smartphone που εκδόθηκαν από την εταιρεία, εκτυπώσεις και δραστηριότητα λήψης, και εγγραφές ψηφιακών τηλεφωνικών συνομιλιών. Το λογισμικό της Palantir συγκέντρωσε, έψαξε, ταξινόμησε και ανέλυσε αυτά τα αρχεία, εμφανίζοντας λέξεις-κλειδιά και μοτίβα συμπεριφοράς που η ομάδα της Cavicchia είχε επισημάνει για πιθανή κατάχρηση εταιρικών στοιχείων. Ο αλγόριθμος της Palantir, για παράδειγμα, προειδοποίησε την ομάδα Cavicchia, όταν ένας υπάλληλος άρχισε να εργάζεται αργότερα από το συνηθισμένο, ένα σημάδι πιθανής δυσαρέσκειας. Αυτό θα προκαλούσε περαιτέρω έλεγχο και ενδεχομένως φυσική παρακολούθηση μετά από ώρες, από το προσωπικό ασφαλείας της τράπεζας.

Πρώην εργαζόμενοι της JPMorgan περιγράφουν το περιβάλλον….Όταν η Wall Street συναντά το Apocalypse Now, με τον Cavicchia ως συνταγματάρχη Kurtz, να περνάει στην κορυφή του γραφείου του οκτώ ορόφους πάνω από την υπόλοιπη ομάδα ασφαλείας της τράπεζας. Οι άνθρωποι του τμήματος σοκαρίστηκαν που κανείς από την τράπεζα ή την Palantir δεν έθεσαν πραγματικά όρια….

ΠΗΓΗ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.