Ψηφίστηκε τροπολογία εξαγωγής αρχαιοτήτων μουσείων από 25 έως 50 χρόνια !!

Ψηφίστηκε τροπολογία εξαγωγής αρχαιοτήτων μουσείων από 25 έως 50 χρόνια !!

Όχι δεν είναι ούτε αστείο ούτε fake news…

Η ΝΔ κατέθεσε τροπολογία  “Μουσεία – Μακρόχρονη εξαγωγή αντικειμένων συλλογών μουσείων – Τροποποίηση του άρθρου 59 του σχεδίου νόμου ” (Αρ. Τροπολογίας: 651/24 9.12.2020)….

1

Η τροπολογία προβλέπει την μακροχρόνια εξαγωγή αρχαιοτήτων έως και 50 χρόνια…

2

Ψηφίστηκε τροπολογία εξαγωγής αρχαιοτήτων μουσείων από 25 έως 50 χρόνια !!

Με 179 ψήφους, με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ πέρασε χθες τη νύχτα το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για την Αναδιοργάνωση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και άλλες διατάξεις, παρά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε.

Στο επίκεντρο της έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, βρέθηκε κυρίως η επίμαχη διάταξη για τον μακροχρόνιο δανεισμό αρχαιοτήτων σε μουσεία του εξωτερικού από 25 ως 50 χρόνια…

Η διάταξη εγκρίθηκε, με 179 ψήφους υπέρ έναντι 120 κατά, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι πολύ σημαντικό για την ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου ότι δίνεται επιτέλους η ευκαιρία να αξιοποιηθούν σημαντικά πολύτιμα αρχαία μας που βρίσκονται στις αποθήκες του υπουργείου.

Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη προσφορά στον ελληνισμό γιατί αντί να βρίσκονται στο σκοτάδι της αποθήκης θα λάμπουν και θα αναδεικνύουν τον ελληνικό πολιτισμό», επεσήμανε η υπουργός Πολιτισμού.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.