Μεγάλη έρευνα για τα πολυτελή σπίτια σπέρνει τον τρόμο σε υπουργούς του Μητσοτάκη

Μεγάλη έρευνα για τα πολυτελή σπίτια σπέρνει τον τρόμο σε υπουργούς του Μητσοτάκη

Οι εξηγήσεις που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας για το σπίτι που νοικιάζει στο Σούνιο και η δημοσιοποίηση των σχετικών εγγράφων από πλευράς του δεν έφταναν στη Ν.Δ., η οποία και χθες συνέχισε στο… ίδιο επικοινωνιακό μοτίβο, θέτοντας εκ νέου ερωτήματα -μεταξύ άλλων για το ενοίκιο του σπιτιού- και φτάνοντας πλέον την πολιτική αντιπαράθεση σε επίπεδο κουτσομπολιού.

Το κυβερνών κόμμα έφτασε μάλιστα να «υπερασπιστεί» τους δημοσιογράφους στους οποίους έστειλε εξώδικα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι με αυτά προσπαθεί να τους «τρομοκρατήσει», ξεχνώντας προφανώς τα εξώδικα που έχουν στείλει δικά της στελέχη σε δημοσιογράφους των οποίων η κριτική δεν ήταν αρεστή στην κυβέρνηση.

Ενδιαφέρον είχαν όμως οι απαντήσεις των εμπλεκόμενων δημοσιογράφων -Γιώργου Παπαχρήστου των «Νέων» και Γιάννη Κουρτάκη των «Παραπολιτικών»- στα εξώδικα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρίς να αναφέρουν τίποτα επί της ουσίας και χωρίς να προβαίνουν σε κάποια νέα… «αποκάλυψη», ο μεν πρώτος απέδωσε το εξώδικο στην «εσωκομματική πίεση» του Αλέξη Τσίπρα, ο δε δεύτερος πανηγύριζε πως το ρεπορτάζ των «Παραπολιτικών» (που ήταν αντιγραφή όσων έγραφε το «Μακελειό» το καλοκαίρι) επιβεβαιώθηκε.

Ανέφερε μάλιστα πως «αν ο κ. Τσίπρας δεν αντέχει τον δημόσιο έλεγχο να αλλάξει επάγγελμα».

Τώρα, το πώς αντιλαμβάνεται τον δημόσιο έλεγχο ο κ. Κουρτάκης, ο οποίος μέσω twitter «προέβλεπε» ότι το σπίτι Τσίπρα δεν είναι νόμιμο και πως «είναι αργά για να φτιάξουν ενοικιαστήριο συμβόλαιο.

Οπως είναι σχετικά αργά για να βρουν άκρη πώς πληρώθηκαν τα μηνιαία τιμήματα.

Κι αυτό που είναι δύσκολο είναι να κρύψουν την κατασκευαστική εταιρεία που πλήρωσε τις εργασίες επισκευής του ακινήτου. Γενικώς είναι αργά», είναι ένα ζήτημα…

Μεγάλη έρευνα για τα πολυτελή σπίτια σπέρνει τον τρόμο σε υπουργούς του Μητσοτάκη

 

Απ’ την άλλη, αίσθηση προκάλεσε ένα tweet που έκανε χθες ο διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα», ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη, Αντώνης Καρακούσης.

«Ο κ. Τσίπρας εγκαλείται για την ενοικίαση εξοχικής κατοικίας. Εδωσε απαντήσεις, οι οποίες αμφισβητούνται από κάποιους. Ισως να υπάρχουν “σκιές”.

Ωστόσο δεν μπορώ να παραβλέψω ότι εγκαλείται από κόμμα μεγαλοϊδιοκτητών ακινήτων, η απόκτηση των οποίων δεν ήταν πάντα χωρίς “σκιές”».

Εμπειρος δημοσιογράφος ο διευθυντής του «Βήματος», με το tweet αυτό έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Στο ίδιο πνεύμα υπενθυμίζεται πως η Ντόρα Μπακογιάννη πήρε σαφείς αποστάσεις από τη Ν.Δ. όταν ρωτήθηκε σχετικά (ρ/σ «Θέμα»), λέγοντας πως δεν θα βάλει στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης το θέμα του σπιτιού του Τσίπρα.

«Για όνομα του Θεού τώρα, δεν θα μπει αυτό στην πολιτική αντιπαράθεση. Τουλάχιστον όχι από μένα», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Kontra News προανήγγειλε χθες μεγάλη έρευνα για τα σπίτια των πολιτικών, γεγονός που μάλλον δεν άρεσε σε αρκετούς, τουλάχιστον από την πλευρά της κυβέρνησης.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα «πόθεν έσχες» αρκετών βουλευτών, μάλλον είναι εύλογη η ανησυχία που φαίνεται πλέον να διαγράφεται.

Μια υπόθεση που η Ν.Δ. πήγε να εκμεταλλευτεί αλλά είναι πολύ πιθανό να της γυρίσει μπούμερανγκ με τα χειρότερα αποτελέσματα.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.