Αυτονομείται ο Δένδιας και ενισχύει την αντιτουρκική συμμαχία της Μέσης Ανατολής

Αυτονομείται ο Δένδιας και ενισχύει την αντιτουρκική συμμαχία της Μέσης Ανατολής

Μία πολύ σοβαρή εξέλιξη είχαμε μετά την τριμερή Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας, σημερα στο Αμμάν.

Μία εξέλιξη η οποία επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις του newsbreak.gr που είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας την στρατιωτική αντιτουρκική συμμαχία που αναπτύσσεται με την συμμετοχή της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και του Ιράκ.

Μία συμμαχία η οποία σκοπεύει να δημιουργήσει μια γραμμή άμυνας απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, και περιέργως είχε αποσιωπηθεί από τα συστημικά ελληνικά ΜΜΕ.

Κινητήριος δύναμη σε αυτή την πολύ σημαντική εξέλιξη, είναι ο νέος πρωθυπουργός του Ιράκ, που όπως έχουμε αποκαλύψει υπήρξε το δεξί χέρι του εμβληματικού ηγέτη των Κούρδων, αείμνηστο Ταλαμπανί.

Τον ιδρυτή της πατριωτικής ένωσης του Κουρδιστάν.

Σε μία ιστορική εξέλιξη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση κορυφής στις 25 Αυγούστου, μεταξύ της Ιορδανίας, του Ιράκ και της Αιγύπτου, με σαφές αντιτουρκικό πρόσημο.

Η εξέλιξη αυτή συναρτάται άμεσα με τις σοβαρές πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού του Ιράκ, Μουσταφά Καζεμί, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη σύγκρουση με τον Ερντογάν. Σύγκρουση που οδήγησε το Ιράκ να κλείσει τελείως τα σύνορα του για κάθε τούρκο υπήκοο!

Σήμερα λοιπόν ο Νίκος Δένδιας φαίνεται ότι αυτονομήθηκε εντελώς από την επίσημη γραμμή του μεγάρου Μαξίμου και στην τριμερή Ελλάδος, Ιορδανίας και Κύπρου, αποκάλυψε ότι θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Ιράκ μαζί με τον Αιγύπτιο υπουργό εξωτερικών!

Δηλαδή ο Νίκος Δένδιας θέτει την Ελλάδα ως μέλος αυτής της αντιτουρκική συμμαχία με έντονα στρατιωτικά χαρακτηριστικά, ενέργεια που είναι δική του πρωτοβουλία. Και μάλιστα συμπεριλαμβάνει και την Κύπρο.

Αυτονομείται ο Δένδιας και ενισχύει την αντιτουρκική συμμαχία της Μέσης Ανατολής

Αντιτουρκική συμμαχία με τις ευλογίες του Μακρόν!

Στη Βαγδάτη με άκρα μυστικότητα είχε φτάσει ο Γάλλος Πρόεδρος μετά την έκκληση του αντιτούρκου πρωθυπουργού του Ιράκ για βοήθεια στον πόλεμο κατά της Τουρκίας! Λίγες μέρες μετά την τριήμερη Ιράκ, Αιγύπτου και Ιορδανίας!

Στο Ιράκ λοιπόν στις 3 Σεπτεμβρίου έφτασε ο Εμανουέλ Μακρόν, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού του στον Λίβανο, πραγματοποιώντας έτσι, κάτω από άκρα μυστικότητα για λόγους ασφάλειας, την πρώτη επίσκεψη δυτικού ηγέτη στη χώρα μετά τον διορισμό τον περασμένο Μάιο του νέου πρωθυπουργού Μουστάφα αλ Καντίμι.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν άφησε περιθώρια για παρερμηνείες στο ταξίδι του.

Ήταν ευθεία απάντηση στην έκκληση του ιρακινού πρωθυπουργού για βοήθεια απέναντι στην Τουρκία! Λίγες μέρες μετά την τριήμερη Αιγύπτου, Ιορδανίας και Ιράκ στο Αμμάν. Επανάληψη δηλαδή αυτό που έκανε σήμερα ο Νίκος Δένδιας.

«Είμαστε εδώ για το Ιράκ και θα συνεχίσουμε να το υποστηρίζουμε» είχε πει ο Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Βαγδάτη μαζί με τον Ιρακινό ομόλογό του Μπαρχάμ Σαλίχ, με τον τελευταίο να δηλώνει από την πλευρά του ότι η χώρα του δεν πρέπει να γίνει πεδίο μάχης για συγκρούσεις διά πληρεξουσίων ανάμεσα σε άλλα κράτη.

Αυτονομείται ο Δένδιας και ενισχύει την αντιτουρκική συμμαχία της Μέσης Ανατολής

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε επίσης πως στόχος της επίσκεψής του στο Ιράκ είναι να επικεντρωθεί στην έναρξη «μιας νέας πρωτοβουλίας σε συνεργασία με τον ΟΗΕ για την προώθηση της εθνικής κυριαρχίας» της χώρας.

Κάτι που ήδη είχε τονίσει και την περασμένη Παρασκευή από το Παρίσι. Αυτή «η μάχη για την εθνική κυριαρχία του Ιράκ είναι ζωτικής σημασίας», ώστε «ο λαός και αυτή η χώρα που έχουν τόσο υποφέρει» να «μην υποκύψουν στο μοιραίο που θα ήταν να κυριευθεί από τις περιφερειακές δυνάμεις και την ισλαμική τρομοκρατία», είχε πει χαρακτηριστικά ο Μακρόν.

Αυτό πρακτικά σημαίνει στήριξη στον αγώνα για εκδίωξη των τουρκικών δυνάμεων που επιχειρούν στο βόρειο Ιράκ, παραβιάζοντας την εθνική κυριαρχία της χώρας. Κοινώς ο Γάλλος πρόεδρος ανοίγει μέτωπο και στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας, απαντώντας στην έκκληση του Ιράκ.

Συνομιλίες με την ιρακινή πλευρά είχε τον Ιούλιο στη Βαγδάτη και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λεντριάν, διαμηνύοντας ότι το Ιράκ θα πρέπει «να πάρει αποστάσεις από τις εντάσεις στην περιοχή», ενώ τον Αύγουστο η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας Φλοράνς Παρλί είχε υπογραμμίσει τη σημασία να συνεχιστεί η μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Είναι δύσκολο κάποιος να υποθέσει πως αυτή η αυτονόμηση του Νίκου Δένδια δεν είναι σε απόλυτη συμφωνία με την Γαλλία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.