Η βίαιη ωρίμανση της Φώφης

Η βίαιη ωρίμανση της Φώφης

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά φαίνεται πως περνάει τον ρουβίκωνα των ίσων αποστάσεων.

Όσοι την άκουσαν να μιλά χθες στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου κατάλαβαν ότι κατάλαβε: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει τη μετατροπή του ΚΙΝΑΛ σε κόμμα-δορυφόρο της ΝΔ για να έχει μια ασφαλή εφεδρεία σε περίπτωση απώλειας της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Η ίδια δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Ανδρέα Λοβέρδο που αποφάσισε να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ αλλά οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ της κεντροαριστεράς ξέρουν ότι αυτός είναι ο εκλεκτός της κυβέρνησης.

Και αν καταφέρει να πετύχει το στόχο του, ο κίνδυνος διάσπασης του ΚΙΝΑΛ θα είναι περισσότερο από ορατός, γιατί δεν είναι όλοι έτοιμοι να ακολουθήσουν έναν τέτοιο δρόμο.

«Είναι πολλοί οι κύκλοι που πασχίζουν να κρατήσουν ζωντανό τον σημερινό δικομματισμό και μέσα σε αυτόν να εντάξουν ως δορυφόρο ή συμπλήρωμα το Κίνημα Αλλαγής», είπε η Φώφη Γεννηματά.

Η βίαιη ωρίμανση της Φώφης

 

Και πρόσθεσε: «Δεν θέλουν τον πρωταγωνιστικό του ρόλο. Ιδιαίτερα ενοχλείται το σύστημα εξουσίας του Μαξίμου. Ακριβώς γιατί θέλουν να προεξοφλήσουν μελλοντικά εκλογικά σενάρια».

Τι ακριβώς εννοούσε;

Οτι προφανώς στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν συγκυβέρνηση με το ΚΙΝΑΛ μετά τις επόμενες εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική, τις οποίες θα κάνουν με την πρώτη ευκαιρία.

Η Φ. Γεννηματά, πάντως, διαβεβαίωσε ότι θα δώσει τη μάχη της: «Όσα κέντρα και παράκεντρα μεθοδεύουν ένα Κίνημα Αλλαγής ελεγχόμενο, χειραγωγούμενο ή διαρκώς χειμαζόμενο από εσωστρέφεια, ματαιοπονούν. Δεν θα βρουν σωσίβιο σωτηρίας στο δικό μας χώρο»!

Απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στα εσωκομματικά για να μη ρίξει λάδι στη φωτιά της δελφινομαχίας και έκανε σκληρή κριτική για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, παραπέμποντας μέχρι και στη Δικαιοσύνη για την αδιαφάνεια στην καταγραφή των κρουσμάτων, θέτοντας ζήτημα Δημοκρατίας μέσω του ελέγχου της πληροφορίας.

Η βίαιη ωρίμανση της Φώφης

 

Στην Χαριλάου Τρικούπη δεν θεωρούν αξιόπιστη τη μοναδική δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε για τη μάχη ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, δείχνοντας τον Α. Λοβέρδο και τον Ν. Ανδρουλάκη να προηγούνται της Φ. Γεννηματά.

Δεν ανησυχούν ότι η εικόνα είναι κάπως έτσι και δεν πιστεύουν ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα δυσκολευτεί να επανεκλεγεί όταν έρθει η ώρα, που, σύμφωνα με τον προγραμματισμένο, θα είναι τον επόμενο Νοέμβριο.

Ομως, υπάρχει η εκτίμηση ότι αν προκύψουν ραγδαίες θετικές εξελίξεις σε σχέση με το εμβόλιο και την πανδημία, τότε ο πολιτικός χρόνος θα ξεπαγώσει και πολλά θα επισπευσθούν – αναμέσά τους και οι εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.